Скандални разкрития за изрода, платил да взривят бившата му в Айтоско

21 ноември 2019 11:55   4690 прочита


Ченгетата откриха боен арсенал в дома на извършителя

Димитър Николов (34 г.), известен с прозвището Митко Тиграта, е обвиненият като извършител на взрив в айтоското село Черноград. Полицията разпространи снимки от бойния арсенал, открит при претърсване в дома му в с. Дъскотна, общ. Руен. Припомняме, че днес ОДМВР-Бургас и Окръжната прокуратура съобщиха на извънреден брифинг, че са заловени двама мъже за тежкото криминално престъпление.

Като подбудител е задържан 34-годишният Антон Кабадов от Средец. Той е платил на Димитър 2500 евро, за да хвърли 400 грама тротил в терасата на къщата, в която живее бившата му, с която имат дете. Престъплението е извършено на 19 февруари т.г.

Подбудителят не е признавал бащинството на детето и то е установено по съдебен ред, в резултат от иск за установяване на бащинство. Била е присъдена и издръжка, която той първоначално е отказвал да плаща. Жертвата – 32-годишна жена, живее в Англия със сина си.

Когато е извършена атаката срещу нея, си е била в България с детето. Мотив за престъплението е афектът на Антон Кабадов, обтегнатите отношения с майката на детето му, а именно споровете около издръжката, която трябва да плати, пише "Флагман".

Арсеналът, който полицията откри в дома на Димитър Николов в с. Дъскотна Това не е първото нападение над жертвата. В рамките на един месец два пъти е подхвърлена граната в дома й. Първият път взривът бил идентичен, но по-лек.

Подхвърлена е самоделно устройство, което отново се ударил в парапета на терасата и паднал на земята. Пред къщата семейството на жената държат малък хранителен магазин, именно под маса пред обекта е паднала гранатата и се е взривила. Близо месец по-късно при втория опит се случва същото, но този път щетите са по-големи.

Предполага се, че автор и на двете деяния е Димитър Николов от с. Дъскотна. Арсеналът, който полицията откри в дома на Димитър Николов в с. Дъскотна При претърсване в жилището на Митко Тиграта е открита ръчна бойна граната, тротилова пресовка, капсул детонатор, огнеупорен шнур, запалка за ръчна граната и голямо количество бойни патрони. Димитър е имал предходни криминални прояви, за което говори и намереното в неговия дом, обясни на брифинга директорът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Радослав Сотиров.

В село Дъскотна са шокирани от новината за ареста на Димитър. Негови близки обясниха, че е изключително любезен, дори и не са предполагали, че има криминални деяния. Преди години той се занимавал с музика, свирел на йоника. В момента работел като охрана в частна фирма. Прякора си го е измислил той, тъй като едно време карал Опел Тигра./Blitz.bg


Още за: Д. Николов   взрив   село   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар