Шофьорът, прегазил 17-годишната Александра в София, не е бил пиян. Разследват случая

26 януари 2022 18:59   8656 прочита


Под надзора и ръководството на Софийска градска прокуратура се провеждат активни действия по разследване на катастрофата на 21.01.2022 г. в София на бул. „Царица Йоанна“, при която автобус блъсна 17-годишната А. Н., съобщиха от държавното обвинение. 

Момичето незабавно бе настанено в „Пирогов“ с работна диагноза „политравма“ и с опасност за живота. Въпреки оказаната му медицинска помощ, на 24.01.2022 г. то почина, предаде glasnews.bg.

Назначената по делото съдебномедицинска експертиза е установила причинна връзка между получените при пътнотранспортното произшествие травми и смъртта на А. Н. Поради това с постановление от 26.01.2022 г. делото е прието по компетентност от СГП  заради събрани доказателства за престъпление.Дадени са указания за извършването на конкретни действия по разследването.

Досъдебното производство по случая е започнало в условията на неотложност и се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към отдел „Разследване“ на СДВР. Предприети са незабавни действия за събиране и запазване на доказателства и за установяване на всички факти по случая. Разпитани са свидетели, направен е оглед на местопроизшествие, изготвена е скица на местопроизшествието, приобщени са записи от видеокамери, назначени са експертизи, извършени са и други действия по разследването. Установено е, че шофьорът на автобуса не е употребил алкохол. Изясняват се причините за възникване на катастрофата. Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на СГП.


Още за: автобус   София   момиче   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар