Сензационен обрат с делото срещу Митьо Очите, не е за вярване какво се случи!

20 октомври 2020 00:22   5709 прочита


Причината е, че съдебна заседателка се оказала с повдигнато обвинение и е била отведена от процеса

Процесът срещу Димитър Желязков-Митьо Очите и още 12 души в Специализирания наказателен съд (СНС) започва отначало. Причината е, че съдебна заседателка се оказала с повдигнато обвинение и е била отведена от делото, съобщава „Флагман“. Става въпрос за г-жа Полина Петрова.

Преди няколко месеца Районна прокуратура-Берковица й повдигнала обвинение за извършено престъпление от общ характер. Това само по себе си може да не е проблем за процеса срещу бандата на Митьо Очите – всеки е невинен до доказване на противното. Лошото е, че обвиняемата заседателка Петрова в случая ползвала услугите на адвокат Ивайло Найденов, а същият е защитник и на двама от подсъдимите по делото срещу Очите и компания. 

Получава се своеобразен конфликт на интереси. По една или друга причина Полина Петрова и адвокатът й не сигнализирани за това в СНС. Днес на заседание по делото въпросът бил повдигнат от наблюдаващ прокурор - той поискал отвод на Петрова от съдебния състав. Това логично било одобрено, което обаче налага рестарт на процеса. 

Така всички проведени до момента разпити се анулират, а съдебното производство започва отначало. До дни се очаква на случаен принцип да бъде определен нов съдебен заседател. Припомняме, че процесът в СНС по същество стартира преди по-малко от година. Бяха проведени разпити на няколко свидетели, един от които – Йордан Йорданов-Данчо Паркета, дори припадна в залата.

Рестартът означава, че ще се загуби процесуално време. Но можеше да бъде и много по-лошо, ако, например, отводът се бе случил в края на делото. Според обвинението, групата на Димитър Желязков е извършвала рекет над бизнеси, гарниран с побои и палежи, основно на територията на курорта „Слънчев бряг“, както и в Бургас./Блиц

 


Още за: дело   очите   съд   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар