Рецидивист арестуван за жестоко убийство край Карнобат

30 март 2020 12:19   2779 прочита


Не е ясно какво е провокирало гнева му, за да заколи и захвърли агонизираща си жертва

71-годишният мъж от карнобатското село Церковски, който е арестуван за убийството на свой съселянин, е добре познат на органите на реда, съобщава Флагман. Според неофициална информация става въпрос за Алекси Стоянов. Преди четири години той бе арестуван заради това, че нападна полицаи от РУП Карнобат и с нож се опита да го заколи. Той не просто е с досие, а с цял поменник от престъпления, многократно осъждан и лежал в затвора.

Процесът за нападение над полицейски служител още е висящ, а той бе извършил деянието, когато изтърпяваше условна присъда. През 2016 година, Алекси се опита да трогне Бургаския окръжен съд и заяви, че иска да умре спокойно в Церковски, като свободен гражданин, а не в затвора, тъй като се очертаваше да го пратят за дълго на топлото. Бавното правосъдие обаче осигури на Алекси да излезе от ареста, а делото му все още се влачи по съдебните инстанции. В петък, Алекси извикал един от малкото си приятели от селото - Коста Костов, на 65 години. Всички други го отбягвали, защото бил кибритлия и създавал много проблеми.

Ставал изключително избухлив щом се напие. Не е ясно какво е провокирало гнева му, но той е намушкал с нож в дясната част на тялото, извлякъл до поляна край селото и го оставил да умре, агонизирайки в страшни мъки. По-късно днес в Окръжен съд Бургас предстои да се гледа искането за налагане на постоянна мярка на убиеца. Тогава ще станат ясни и допълнителни подробности, но според наша информация срещу Алекси имало достатъчно доказателства - ножът, с който е убит Коста е открит в дома му, там е имало и следи от кръв.

Blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар