Разследването в Скопие с първи думи за трагедията на "Струма", ето какви са версиите

27 ноември 2021 15:03   5117 прочита


Зам.-окръжнят прокурор в Перник Бисер Михайлов и следователят от НСС Младен Петров получиха от главния прокурор на РСМ Любомир Йовески материалите, свързани с идентификацията на жертвите на тежката автобусна катастрофа

Заместник-окръжнят прокурор от прокуратурата в Перник Бисер Михайлов и следователят от Националната следствена служба Младен Петров получиха от главния прокурор на Северна Македония Любомир Йовески материалите, свързани с разследването и идентификацията на жертвите на тежката автобусна катастрофа на АМ "Струма", предаде Блиц.бг.

Предаването на материалите се случи в Главната прокуратура на Северна Македония.

"Съпричастни сме с болката. Срещал съм се и в миналото си, в работата, с професионализма с колегите от Северна Македония в прокуратурата. В този случай имах възможност отново да се уверя в доброто взаимодействие, чудесната интензивна комуникация и денонощна работа от ранните часове на 23 ноември до настоящия момент.

Това ни даде възможност чрез взаимодействиета на прокуратурата в България и Северна Македония за много кратко време да достигнем до резултати, даващи възможност за бърза идентификация.

Благодарни сме за усилията на главния прокурор на Северна Македония. Доброто съдействие на ръководителя на Специализираната прокуратура и професионалната работа на всички структури на МВР, транспортното министерство и от здравното министерство, което даде възможност за кратко време за разполагаме с достатъчен обем доказателства и в името на човещината да спестим много време от бюрокрация и при спазване на закона да дадем възможност да се върнат телата, за да бъдат погребани", каза на пресконференция Младен Петров, следовател от Национална следствена служба.

"Координацията между съдебните власти беше на изключително ниво. Смея да твърдя, че от деня и часа, когато стана тази катастрофа до настоящия момент никой не е спирал да работи и ще продължим в същата активност и се надявам в най-кратки срокове и след изготвянето на ДНК анализите труповете на загиталите ще бъдат незабавно върнати.

Двама съдебни медици от Северна Македония ще пристигнат в България. Надявам се в рамките на другата седмица съдебните медици да свършат своята работа и хората да могат да бъдат погребани", каза заместник окръжнят прокурор от прокуратурата в Перник Бисер Михайлов.

"В момента не може да се назове една конкретна версия като доказана за случилото се", каза още Бисер Михайлов.

"Собственикът на фирмата "Беса Транс" е разпитан в ранните часове на 23 ноември. С него се работи интензивно на територията на Северна Македония", поясни още Михайлов.

"Когато бъдат извършени всички необходими експертизи, тогава ще имаме някакво заключение, както дали и доколко лошата маркировка е в някаква причинна връзка с даденото ПТП. Не мога да дам някакви срокове. Това е сложна процедура с много жертви", поясни още Бисер Михайлов. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар