Разпитват 50 души за убийството на Георги Илиев

25 юли 2014 09:11   11071 прочита


Най-тежкото обвинение срещу Килърите 3 е за убийството на Теодор Неофитов-Ханс

Бандата на Килърите 3 ще бъде изправена пред спецсъда в София на 25 септември. 12 души, начело със сочения за лидер в сянка Васил Станков - Бай Васо, баща на покойния пернишки бос Райко Кръвта, ще застанат пред двама съдии и трима заседатели. Делото е насрочено след второ внасяне на обвинителния акт в съда, съобщава "24 часа". На разпит ще бъдат призовани поне 50 свидетели, сред които и затворници, и 13 вещи лица. Сред убийствата, за които те ще бъдат разпитвани, е и това на Георги Илиев. Именно бандата на Бай Весо бе заподозряна, че е организирала ликвидирането на боса на ВИС.

Най-тежкото обвинение срещу Килърите 3 е за убийството на Теодор Неофитов-Ханс, чийто труп бе изровен в местност над пернишкото село Габров дол през август 2013 г. 70-годишният Бай Васо е обвинен като подбудител, а Милчо Петров-Чироза като извършител на престъплението. Деветима от останалите подсъдими са дадени на съд като членове на група, която се занимава основно с дрога. Жената на Бай Васо няма участие в нея, но ще отговаря за държане на сигнално-газов пистолет, открит в къщата в с. Лилянци.

Първочално се смяташе, че Ханс не е единствената жертва на Килърите 3. Други трупове обаче не бяха открити и до обвинения не се стигна. Съдбата на Бойко Врачанеца и Кръстето тъне в неизвестност, водят се изчезнали от май 2007 г.

Според прокуратурата ключовата дейност на групата била търговията с дрога в Перник, но някои от членовете се занимавали с лихварство и черно тото (незаконни залагания). Перничаните разполагали с автомати, пушки със снайпер и пистолети. Разследването срещу тях започна преди близо година, след като проговориха двама стари техни авери - серийният убиец Станислав Ангелов-Сиси и Николай Николов-Шатката, известен и с прозвището Човека.

Двамата излежаваха присъди по други дела в затвора, но в края на април т.г. Шатката успя да избяга през парната инсталация. С него изчезна и гватемалецът Хосе Гевара. В момента само трима от подсъдимите са в ареста, останалите са на свобода срещу гаранции и подписки./БЛИЦ

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар