Разбиха престъпна група за трафик на наркотици, лидерът е ходил на срещи с жена си и детето си

10 юни 2024 15:59   8936 прочита


Неутрализирана е престъпна група за разпространение на наркотици при операция в няколко града в страната, предаде Дарикнюз.

Операцията е проведена в Бургас, Стара Загора, Варна и София, съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас. Лидерът на групата е пътувал за срещи с другите участници с жена си и детето си.
По-късно в понеделник прокуратурата даде подробности за проведената операция.

Установено е, че престъпната група е била с цел разпространяване на високо рискови наркотични вещества - коноп, марихуана, метаамфетамим и кокаин. Общото количество е около 2 кг и 300 грама, отделно от това над 12 кг коноп и 30 грама кокаин. Приблизителната стойност е около 400 00 лева.

Специализираната операция е проведена на 6 юни, каза старши комисар Боян Раев, заместник-директор на ГДБОП. Операцията е била сложна, задържани са петима.

Трима са задържани за 72 часа, двама се издирват. 

Комисар Ради Пенев обясни, че комуникацията между тях върви основно между мобилни приложения. Те са разчитали и на личен контакт, правили са и срещи в оделните градове, сменяли са често и локациите. Единият от тях, при всичките случаи на срещи, е взимал съпругата и детето си. Те присъстват в близост по време на срещите в района. Това е едно алиби за евентуална проверка, обясни той.


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар