Рашков: Разследват длъжностно лице от Община Варна, ръководило престъпна група

28 януари 2022 18:09   3325 прочита


Това обяви вътрешният министър в НС

В началото на 2020 г. Специализираната прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу длъжностно лице от администрацията на Община Варна за това, че от януари 2016 г. е ръководило и участвало в престъпна група за измами и документни престъпления. Това стана ясно от отговор на вътрешния министър Бойко Рашков на въпрос от народния представител Цончо Ганев по време на парламентарния контрол, предаде NOVA.

Рашков разказа, че в службата за борба срещу организираната престъпност във Варна през 2019 г. е постъпила информация за незаконни действия от страна на служители - експерти в администрацията на общината. Данните били, че са получавани и разпределяни облаги, с което бюджетът на общината е бил ощетен в големи размери.

Направена е справка и са събрани данни за корупционна дейност, които са изпратени на Спецпрокуратурата. През февруари 2020 г. е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са били проведени множество разпити и експертизи. През октомври 2021 г. е бил изпратен доклад на наблюдаващия прокурор.

След това Спецпрокуратурата е изискала материалите от досъдебното производство, но до настоящия момент няма получени указания към органите на МВР, обясни министър Рашков.


Още за: Варна     Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар