Прокуратурата започна проверка на БФС заради базата в Бояна

16 ноември 2021 16:18   4179 прочита


Проверката е на база изнесени от Димитър Бербатов документи

Прокурорска проверка е стартирала в БФС, информира "Dsport.bg".

Основната цел на проверката е изграждането и стопанисването на Националната футболна база в Бояна, която дълги години бе изтъквана като голямата гордост в управлението на настоящото ръководство на централата.

Прокуратурата се е самосезирала на база инзнесени документи от екипа на Димитър Бербатов, който бе основен конкурент на Борислав Михайлов на Конгреса, котйо се проведе преди месец, но днес стана ясно, че съдът е спрял вписванията на решенията от него.

Притеснителните неща от тези документи са сериозно завишените цени при фактуриране на пособия и стоки, които футболната централа е закупувала.

Освен това, според изнесената информация, наемателите на хотела, ресторанта и бара не плащали наем както е според договорите им, което реално е ощетило централата със стотици хиляди левове.

Буквално няколко дни след конгреса, в отдел "Икономическа полиция" при СДВР ,е образувана преписка №513000-57994/2021 по указания на наблюдаващия проверката прокурор, по която е изискана писмена справка от БФС по две направления:

1. Устройство и дейността на Българския футболен съюз, като прокуратурата изисква да бъде предоставена информация относно структурната организация на БФС, материалното отговорно лице, отговорно за повереното на БФС имущество и упълномощени от него лица за упражняване на дейнонст.

2. Цялата налична документация по изграждането и стопанисването на Национална футболна база Бояна./Dir.bg


Още за: проверка   бояна   БФС   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар