Прокуратурата с подробности за взрива с 2 трупа във Варна

14 януари 2020 10:15   2713 прочита


След взрива в жилищен блок във Варна прокуратурата с подробности за инцидента. 66-годишният Веселин Димитров, за когото се предполага, че е причинил взрива във Варна, е обявен за общодържавно издирване. Това обявиха от прокуратурата в града. ,,Ще се въздържа от коментар за конкретни причини за взрива.

Все още не е ясно кое се е първо – пожарът или взривът. Последвал е пожар или първоначално е имало пожар, в резултат на което е последвал и взривът. Хората са били разбудени от взрива. Няма очевидци, които да потвърдят дали какво се е случвало преди самия взрив'', посочи окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

,,По първоначална информация става ясно, че мъжът е изнасял багаж от взривения апартамент цяла нощ и беше приета от всички като достоверна. В хода на разследването и разпитите на място на свидетели се оказа, че това не е така. Съседи са чули шум, който са определили като местене на мебели'', добави Конов, цитиран от Нова телевизия. Втори човек е загинал при взрива във Варна ,,Няма данни за негово психическо състояние, което да буди притеснение.

Разпитани са негови близки и роднини. Днес продължаваме с установяване на други хора от неговия кръг. Продължаваме с разпитите днес. Предвиден е и допълнителен олед на местопроизшествието'', допълни окръжният прокурор. ,,Веселин Димитров е обявен за общодържавно издирване. Жената, с която той живее е разпитана. Няма потвърждение, че в жилището е имало взривни вещества'', обясни Конов.


Още за: Варна   взрив   издирване   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар