Прокуратурата проверява инцидент с 6-годишно , паднало от втория етаж на детска градина  

03 октомври 2023 06:31   3308 прочита


 

Районна прокуратура в Стара Загора се самосезира по излъчен тв репортаж и публикации в други медии за инцидент, при който 6-годишно дете е паднало от прозореца на втория етаж на детска градина в с. Мирово, община Братя Даскалови, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив. Наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на проверка от органите на РУ-Чирпан. 

До публикациите в медиите се стигна, след като родители подадоха сигнал до една от големите телевизии за инцидент с шестгодишното им дете, възникнал в детската градина. Те споделят, че преди няколко дни детето им пада от прозорец на втори етаж в детската градина в Мирово, област Стара Загора. След инцидента директорката е откарала детето за преглед в болнично заведение. 


По думите на родителите на пострадалото дете, персоналът и директорката са се опитали да прикрият какво точно се е случило, защото първоначално пред майката е споделено, че детето е паднало по стълбите, след като е било бутнато от свой връстник. Инцидентът се е случил миналия понеделник, но кметът на населеното място е бил уведомен за него чак след няколко дни. 

Сега прокуратурата е указала да се снемат обяснения от свидетели - служители в детската градина, очевидци, близки на пострадалото дете и др. Да се приложат по преписката записи при наличие на видеонаблюдение на детската градина. Да се изиска медицинската документация от констатираните травми и проведеното лечение на детето. Да се изиска информация от Регионално управление образование в Стара Загора за това дали са били уведомени за настъпил инцидент, извършена ли е проверка и какъв е резултатът от нея, както и дали има данни за други нарушения от страна на служители на детската градина. 

Разпоредено е проверката да се извърши в най-кратки срокове - до 30 дни. 
 
 

 


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар