Продължават проверките на ОДМВР – Кюстендил, по спазването на епидемиологичните мерки

23 март 2020 10:49   2569 прочита


6 са изградените КПП в Кюстендил – вход-изход на града/в с. Пиперков чифлик, в с. Ябълково, в с. Жиленци, на околовръстния път – при разклона на с. Драговищица и 2 пункта в града/ . Допуска се влизане и излизане само при неотложна необходимост – отиване на работа, здравословни причини и завръщане по постоянен или настоящ адрес. За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на сектор „Български документи за самоличност“ за смяна на адрес и отразяването му в личните карти, в спешен порядък бе изготвена бланка за декларация.

Тя ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове, които бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждоха нови противоепидемични мерки от 21 март 2020 г. Продължават проверките, съвместно с РЗИ, за проверка на лица, поставени под карантина и спазването на предписания им режим.

Продължават проверките за стриктно спазване на Заповедта на министъра на здравеопазването за затваряне на заведения за хранене търговски обекти, засилено полицейско присъствие има в населените места, следи се за спазването на разпоредбата в Заповедта на здравния министър за спазването на епидемичните мерки и ненатрупването на хора пред и вътре в хранителните магазини.

В. Иванова 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар