Позор! Банковата служителка, окраде онкоболно момче   

31 януари 2020 08:16   6769 прочита


Банковата служителка, окраде онкоболно момче   

  

Лицата на измамниците трябва да се показват. Затова днес ще ви запознаем с Виолета Станева - не знаем дали да я наречем човек, която на гърба на болните получава облага. Позволи си да краде, но парите нямат значение, тя краде от душата на едно дете, което в момента със зъби и нокти се бори за своя живот. Каквото и да напишем за нея, ще е малко. Ако случайно е в листата с вашите приятели, е време да се отървете от нея, това не е първото й престъпление. 

Този текст се появи в една от социалните мрежи. Честно казано, малко го поорязахме и цензурирахме. И без това е достатъчно ясен - Виолета Станева, това младо момиче, което се оказа банкова служителка, всъщност е крадла. От най-гнусните... 

Ето я и историята, разказана по NOVA: 

Банковата служителка е спипана в измама. Жената фалшифицирала платежни документи, но не какви да е, а към сметка, в която се събирали пари за животоспасяващо лечение на онкоболно момчe. 

Парите даряват за лечението на Димитър. В края на миналата година, в благотворителния базар в помощ на Митко се включила и Виолета Станева. Тя взела стоки, от чиято продажба е трябвало да бъдат събрани хиляди левове. Пари по сметката на момчето, обаче, не превела. Близките на Митко разбрали случайно, че документите, които им показва, са фалшиви. 

"Хората са изпращали стоките, а нищо не е постъпвало по сметката на Димитър. Аз бях потресена! Искам да й кажа да дойде само до тук, да види децата и само за 5 дни да я включа на химиотерапия. Не съм човек, който кълне, то си има Господ", каза майката на Димитър Станимира Славова. 

20-годишният Димитър се бори с коварна болест. Да помогнем, Димитровден е! 

Измамницата успявала да заблуди всички, защото слагала истински печат на фалшивите платежни, собственоръчно написани от нея. Така, само на доверие, различни хора й изпращали всякакви стоки разчитайки, че ще преведе парите за тях за лечението на Митко. Това обаче не се случило, а вместо това още преди празниците измамницата Виолета Станева се развихрила - избирала най-скъпите вещи от базара. 

Казва, че се разкайва. 

"Да кажа, че съм силно възмутен! Как може да си позволява да краде средства от хора с онколечение? Средствата са за животоспасяващи лекарства", споделя болното момче Димитър. 

Междувременно, Виолета върна вещите, които е взела, а до дни те отново ще бъдат дадени за продажба благотворително: "Ето виждате - парфюми, злато, все скъпи неща си е избирала", добави Даниела Йорданова, администратор на благотворителния базар. 

След справка дали всичко е върнато, от банката са готови да заплатят остатъка. Глас.бг

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар