Поресаващи подробности около едно  жестокото убийство на момиче в с. Галиче 

27 юни 2020 08:53   7179 прочита


 

Потресаващи подробности около  едно  жестокото убийство на момиче в с. Галиче 

 

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу непълнолетния А. О. от с. Галиче за: убийство, извършено от него по особено мъчителен начин и с особена жестокост за жертвата; изнасилване; проникване в чуждо жилище през нощта, за което той употребил ловкост и за кражба на вещи. Правната квалификация на деянията е по чл. 116, ал. 1, вр. чл. 115 от НК, чл. 152, ал. 1 от НК, чл. 170, ал. 2, вр. ал. 1, чл. 194, ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1 от НК. 

 Седемнадесетгодишният А. О. бил отгледан от родителите на баща му в ромската махала в с. Галиче. Майка му живеела в Чехия и не поддържала контакти с него. 

 Около 00:30 ч. през нощта на 11. 01. 2020 г. младежът излязъл навън, като минал покрай съседна къща, в която живеела осемнадесетгодишната А. Р., която той харесвал. Момичето по това време било само. Родителите й били разделени от десет години. За нея се грижел баща й, който заминал да работи във Великобритания. Майка й, въпреки че живеела в селото, не поддържала връзка с дъщеря си. 

Обвиняемият О. забелязал светлина в една от стаите на къщата на А. Р. и решил да влезе в дома й. Успял да премине през малък прозорец на приземен етаж, който бил със счупени стъкла, като по този начин се озовал в мазето. Там взел със себе си метален предмет (жегъл). По вътрешно стълбище стигнал до стаята на момичето на втория етаж. Почукал на вратата, като А. Р. отключила и отворила. Обвиняемият й казал, че иска „да спи с нея“. Тя не се съгласила и му се развикала да си тръгва. Изплашена от случващото се, Р. взела телефона си, за да се обади за помощ, но в този момент А. О. й нанесъл удар в главата с металния предмет. Пострадалата паднала на леглото, след което нападателят я ударил още веднъж. Момичето престанало да движи крайниците си. В същото време телефонът на Р. иззвънял. Обвиняемият извадил батерията от него и го хвърлил. 

След това обвиняемият А. О. извършил полов акт с пострадалата. На тръгване видял, че тя се движи. Хванал я за врата и започнал да я души с две ръце, което продължило, докато тя престанала да дава признаци на живот. Тогава той взел намиращия се върху раклата нож и нанесъл няколко удара с него в областта на шията на А. Р., след което й прерязал гърлото. Завил тялото й с одеяла. На шкафче забелязал портмоне, което взел, ведно с намиращата се в него сума от 250 лева. С мокри кърпи изтрил ножа, увил металния предмет и тръгнал. По пътя ги изхвърлил, прибрал се и легнал да спи. 

На сутринта безжизненото тяло на А. Р. било открито от братовчеди. Веднага бил подаден сигнал на общ телефонен номер за спешни повиквания 112. На място пристигнали полицейски служители и лекарски екип. 

 Междувременно обвиняемият А. О. посетил магазин в центъра на селото, откъдето напазарувал маратонки, музикални колонки и ръкавици. На продавача обяснил, че спечелил пари от работа в гр. София. След това заминал за гр. Бяла Слатина, купил таблет с калъф, музикална колона и се прибрал в с. Галиче. Същия ден бил задържан от органите на реда. Пред полицаите направил самопризнания, подробно разказал за извършените деяния и посочил мястото, където изхвърлил вещите. 

От изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на А. Р. е остра масивна кръвозагуба, довела до състояние несъвместимо с живота. 

 Предстои наказателното производство срещу обвиняемия А. О. да продължи в съда. Делото е взето на специален надзор в Софийска апелативна прокуратура. 

 


Още за: убийсво   момиче   галиче   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар