Полицията има ясен запис с лицата на бабаитите, гаврили се с осмокласник в автобуса. Съблекли го и го набили 

23 февруари 2020 09:09   3133 прочита


 
Полицията продължава да издирва нападателите на осмокласника, който снощи беше съблечен гол до кръста и ударен в автобус 404 на градския транспорт в София от четирима около 20-годишни. Записите от камерите в превозното средство вече са предадени на органите на реда. От Столичния автотранспорт съобщиха, че записите са с високо качество и лицата на нападателите се виждат ясно. 

В петък вечерта в автобус 404 се возят десетина пътници. Четирима младежи нападат 14-годишно момче, а възрастните мъже гледат безучастно. Снимка на обраното и съблечено момче, направена минути след 19 ч. от пътник в автобуса запечатва последствията на нападението. 14-годишният спортист тренира самбо и джудо в спортното училище "Генерал Владимир Стойчев" и се е прибирал  

"Съвсем спокойно си пътувам и на "Подуене" се качиха четирима мъже. На около 20 години горе-долу. Те ми казаха: "От ЦСКА си, нали? ". И аз им казах: "Да, играя за ЦСКА". След което те ми казаха да си сваля екипа. И аз, естествено, извиках за помощ", разказва нападнатото момче пред bTV. Ученикът успява да ги изблъска и да избяга при шофьора отпред. "Само ме гледаха и никой не оказа съдействие. И най-вече шофьорът каза: "Еми, това е България". И продължи да си кара спокойно", спомня си момчето. 

 

Шофьорът заключва вратите, но нападателите ги отварят насилствено и бягат преди да дойде полиция. Според директора на Столичния автотранспорт шофьорът няма вина. "Не е могъл да направи нищо повече. Неговата задача е да пази целостта на автобуса, да кара безопасно и да се грижи за безопасността на пътниците", обяснява Слав Монов, изп. директор на "Столичен автотранспорт". 

От понеделник с ученика ще работи психолог. "Той е наранен в случая, но правим всичко необходимо да се отърси от случая и да си започне нормалното ежедневие", казва Борис Борисов, директор на СУ "Ген. Владимир Стойчев". 

Тази събота осмокласникът взе участие в държавното първенство по самбо. "Не съм много добре обаче ще дам всичко от себе си да спечеля златото", споделя момчето. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар