Подсъдим към съдия в зала : Ще ти отрежа главата ,знам къде живееш, какви коли караш

24 февруари 2020 07:07   9405 прочита


Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство, за това, че на 21.11.2019 г.  в гр. София в съдебна зала, по време на съдебно заседание по гражданско дело се заканил с убийство на съдията – председател на съдебния състав с думите “Ще ти отрежа главата“, „Ще ти отрежа главата“, спрямо длъжностно лице - съдия, при изпълнение на службата му /по време на съдебно заседание по гражданско дело/ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, след като съдията е бил запознат, че ищецът по това дело - М. Д. Д. знае къде живее тя и кой е служебният автомобил на съпруга й .

-          престъпления по чл.144 ал. 3, вр ал. 2 вр ал.1 от НК

И за това, че на същите дата и място, по време на съдебното заседание по гражданското дело, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – по време на произнасяне по молбата на М. Д. Д. за отвод на съдията, в присъствието на съдебния секретар и процесуалния представител на ответника и знаейки, че думите му се записват и протоколират, заявил по адрес на съдията: нецензурни и обидни думи и епитети.

-          престъпление по чл. 325 ал. 1 НК

Изготвено е постановление за привличането на М. Д. Д. в качеството на обвиняем, за престъпления по чл.144, ал. 3, вр ал. 2 вр ал.1 и по чл.325, ал.1 НК.

Предвид високата степен на обществена опасност на деянието днес, 21.02.2020 г.,  наблюдаващият прокурор, е внесъл в СРС, Н.О. искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар