Плашещи новини за перничанина Емил, който се самоуби в ДАНС

28 януари 2020 20:24   5058 прочита


Мъжът винаги ходел с камуфлажни дрехи, минавал успешно всички психотестове

59-годишният Емил Крумов, който се самоуби вчера в сградата на ДАНС, е дългогодишен служител на БДЖ. Перничанинът започнал работа в системата на железниците през 1990 г., като последно е изпълнявал длъжността "Маневрист" в Поделението на пътнически превози в София.

Това съобщиха от националния жп превозвач, цитирани от Dir.bg.  През годините Крумов редовно и успешно е преминавал задължителните психотестове, като за последно е бил на такъв през май 2019 г. "Медицинските му документи са изрядни", категорични са от БДЖ.  От дружеството допълват, че нямат данни при беседите на Емил Крумов с психолозите да са констатирани проблеми. 

"До момента от компанията не е търсена информация от ДАНС за този служител. Емил Крумов е бил обект на проверка като физическо лице, а не като служител на „БДЖ - Пътнически превози”, казаха още от железопътната компания. Вчера перничанинът е бил в отпуск по негова молба. Каква е причината да се простреля със самоделната писалка, тип "оса", остава неизвестно.  Колеги на 59-годишния мъж споделиха, че той винаги е ходел с камуфлажно облекло и не е криел националистическите си възгледи. БЛИЦ припомня, че при обиск на дома му след самоубийството, криминалисти откриха цял боен арсенал, а между оръжията - снимката на Адолф Хитлер.

При огледа на тялото на Крумов пък бяха намерени пистолет със заличени номера и два пълнителя. Снимка: Прокуратура Познатите му го описват като кротък и неконфликтен. Емил Крумов не е бил семеен и живеел с майка си, която починала преди около 8 години.

Вчера обаче стана ясно, че националистът е и мъжът, който през 1981 г. отвлича пътнически самолет на БГА "Балкан" по линия София-Варна. Негови колеги от БДЖ разказаха още, че след похищението на самолета 17-годишният Емил не е лежал в затвора. Бил е държан около половин година в следствения арест, но след това е освободен. 


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар