Пияната хисарска учителка се разбра с прокуратурата

14 февруари 2020 12:02   2930 прочита


Тя получава една година условно с три години изпитателен срок и е лишена от свидетелство за управление на МПС за една година

44-годишната учителка от едно от основните училища в Хисар Тонка Драгиева се съгласи на споразумение с прокуратурата. Тя получава една година условно с три години изпитателен срок и е лишена от свидетелство за управление на МПС за една година. Тонка Драгиева, която беше хваната да шофира пияна на път за работа в училище с 1,85 промила алкохол в кръвта, каза, че се признава за виновна и е готова да понесе наказанието си.

Никой освен директорът на училището Иван Чавов не я бил подкрепил. Драгиева, която е преподавател в занималня и учител по физическо възпитание, смятала да смени професията си и вече да не бъде педагог, а да се занимава с друго - искала да стане кинезитерапевт. Както БЛИЦ съобщи, преди дни хисарските ченгета провеждаха акция около училищата за наркотици. Случайно е била заловена Драгиева, която е отивала да преподава на децата в алкохолно опиянение.

Пред полицаите тя дала обяснения, че е била на празник и е пила до 4 ч. сутринта, спала два часа, а след това се качила на колата. Освен че е шофирала в нетрезво състояние, учителката е била и с изтекла шофьорска книжка. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар