Осъден до живот за атентат срещу Митьо Очите иска 2 бона от държавата заради...

02 октомври 2017 09:36   7165 прочита


Получилият доживотна присъда за атентата срещу Митьо Очите в края на 2001 г. Александър Погосян, по прякор Кероп, последва примера на боса си Стоян Димитров-Толупа и също заведе иск срещу държавата заради лошите условия зад решетките.

Процесът започна тази седмица в Бургаския административен съд. През юни магистратите отказаха да дадат ход на делото, тъй като Погосян не беше уточнил в какъв период от време са нанесени щетите и какво точно ги е причинило.

Сега вече защитата посочила, че Кероп, който 15 години е зад решетките, иска обезщетение в размер на 2000 лв., защото през 2016 и 2017 г. в затвора го държали в отвратителни условия, заради които получил тежки физически и психически травми, съобщиха от прокуратурата, цитирани от "Флагман".

Не е ясно обаче защо изведнъж Погосян е променил намеренията си и е съкратил размера на обезщетението с 50% - от 4 000 на 2 000 лв. Припомняме, че в края на 2001 г. пред дома на несебърския бос Димитър Желязков-Очите беше взривена Жигула.

Бомбата отне животите на жената на Митьо – Тянка, на нейния брат Славчо Дерелиев и на бодигарда Николай Бъчваров-Бъчи. Стоян Димитров, по прякор Толупа, получи доживотен затвор като поръчител на атентата. Кероп Погосян и Иван Рибов също отнесоха такива присъди, тъй като бяха посочени от прокуратурата като директни извършители на касапницата.

И тримата твърдят, че нямат нищо общо и че са натопени. В началото на годината Бургаският административен съд се произнесе в полза на Толупа. Според магистратите Димитров трябва да вземе близо 8 000 лв. обезщетение заради цял каталог от болести, който получил зад решетките.

Неговият адвокат Ваня Радиева още тогава заяви пред Флагман.бг, че е песимист и очаква ВАС да намали размера на сумата./blitz


Още за: атентат   бос   условия   затвор   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар