Осиновителка от Пловдив задържана за жесток побой над 2-годишно дете  

27 септември 2022 06:58   1 коментар   3147 прочита


 

Дете на година и девет месеца е в кома в Пловдив след нанесен жесток побой. То е прието в безсъзнание в университетската болница "Св. Георги" в Пловдив и в момента е с опасност за живота, съобщи БНТ. 

41-годишната му осиновителка от квартал "Столипиново" е задържана за побоя, потвърдиха от полицията. По случая има образувано и досъдебно производство. 

Първоначално задържаната обяснила, че пострадалото момиченце е паднало от леглото. При прегледа обаче са установени множество тежки травми, които не биха могли да са причинени от такова падане. 

Детето е осиновено преди една година. 

"Разговаряно е днес със съседи, с хората, които са ѝ били препоръчители за осиновяването, абсолютно никой не споделя, че е имало някакви нередности. Всички казват, че детето се е отглеждало много добре. Не сме получавали сигнали, нито в полицията са получавани сигнали за недобра грижа към детето и това шокира не само нас, а и всички съседи, които познават въпросната госпожа". 

Това заяви по случая Надя Танева - директор на Дирекция "Социално подпомагане" - Пловдив. 


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
27 Септември 2022 09:21 | ???
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Няма да чуете директор на социална служба да поеме отговорност, няма! Виновни са съседите, които са предложили семейството за приемно? Нима 2-годишното дете е виновно, че не е подавало сигнали до тях за извършено насилие над него? Що за хора работят в тези социални служби? И изобщо хора ли са? Имат ли елементарни познания, в областта, в която работят, или са политически назначения, заради принос към идването на власт на една или друга политическа групировка? Оставки трябва, оставки! Както и реформа в социалната система, и отмяна на ЗСУ!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар