Официално: Руското разузнаване не е искало освобождаването на Божков

18 февруари 2020 13:28   2762 прочита


На 15 февруари 2020 г. Министерството на правосъдието изпрати до българското посолство в ОАЕ полученото искане на главния прокурор за екстрадицията на бизнесмена

Директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин не е обсъждал освобождаването на българския бизнесмен Васил Божков по време на своята среща с министър-председателя на Обединените арабски емирства, съобщи говорителят на СВР Сергей Иванов, предава Дарик.

Посещението на Наришкин в ОАЕ се е състояло на 11 и 12 февруари. "Директорът на СВР действително проведе продуктивни преговори с премиера на ОАЕ, шейх Мохамед бен Рашид Ал Мактум, но разговорът бе изключително по международни проблеми в сферата на безопасността и двустранните отношения", заяви Иванов.

Той поясни, че световните информационни агенции са подхванали слуха, разпространен от зам.-председателя на НС на България, за това, че Наришкин на среща с премиер-министъра на ОАЕ е молил да бъде освободен българският бизнесмен Васил Божков, задържан по искане на България.

Припомняме, че на 15 февруари 2020 г. Министерството на правосъдието изпрати до българското посолство в Обединените арабски емирства (ОАЕ) полученото искане на главния прокурор за екстрадицията на Васил Божков и приложените към него документи, преведени на арабски език.

blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар