Нови разкрития за трагедията с починалия третокласник в Добруджа

29 октомври 2019 14:05   3794 прочита
Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock


Снимка: Shutterstock

Районната прокуратура в Генерал Тошево е започнала досъдебно производство

9-годишно дете почина, а две други са в болница в тежко състояние след вероятно хранително отравяне. Както БЛИЦ писа трагедията се разиграла в добричкото село Кардам. Семейство с 6 деца, на възраст между 4 и 13 години, вечеряло в неделя, след което няколко от децата се почувствали зле и започнали да повръщат. Медицински екип им е дал лекарство срещу повръщане и си тръгнал. Малко по-късно 9-годишното момче се влошило рязко и заедно с други две деца било транспортирано до болницата в Добрич, където починало. Веднага другите две деца на 7 и 11 години са прехвърлени в болница във Варна, където лекари се борят за живота им.

По информация на районната прокуратура във Варна, 11-годишното момиченце е във Военноморската болница, а състоянието му се подобрява. Районната прокуратура в Генерал Тошево е започнала досъдебно производство. За децата са се грижели бабата и дядото, които са разпитани. Извършени са и два огледа в къщата. Условията за живот в нея не са особено благоприятни за отглеждане на шест деца, заявяват от прокуратурата. Разпоредена е проверка на храната, която са консумирали децата и техните баба и дядо, и на търговския обект, където са купували хранителните продукти.

Ще бъде проверен и училищният стол в основно училище „Христо Смирненски“ в Генерал Тошево, където са учили починалото момченце, сестричката му и още едно от децата. Проверката на храните в училищния стол е възложена на областната дирекция по безопасност на храните в Добрич. По разпореждане на Районната прокуратура в Генерал Тошево дирекцията по социално подпомагане трябва да предостави здравно-социални услуги и наблюдение на останалите деца в многодетното семейство. По досъдебното производство са назначени токсикологични експертизи. Изследват се проби, взети при аутопсията на деветгодишното момче. При нея не са установени видими причини или увреждания на вътрешните органи на детето, които да са причинили смъртта му./blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар