Нови разкрития: Никола умъртвил Ангел с два удара, а веднага след това...

02 октомври 2023 23:32   7707 прочита


"Човек, който не иска, няма да носи нож, няма да има пистолет", гневи се бащата на убитото момче

След тежкото убийство в Пазарджик, прокуратурата иска постоянно задържане под стража на 18-годишния Никола Райчев. Той е заподозрян за извършител на убийството на 21-годишния Ангел.

Основната версия е ревност. Ако вината му бъде доказана, Никола може да остане в затвора до 20 години, предаде БЛИЦ.бг.

Смъртта на младия мъж е причинена от две прободни рани с нож. Престъплението е извършено в присъствието на момиче, с което Ангел отскоро се виждал. Веднага след смъртоносното нападение извършителят е избягал. 

"Двете момчета бегло са се познавали. Не са били от един приятелски кръг и от една компания. Има между тях спречкване, което е прераснало в този инцидент, довел до фаталния край", каза наблюдаващият прокурор Георги Кацаров.

Никола няма регистрации за друго престъпление. Преди две години обаче, негова приятелка е сигнализирала, че е била отвлечена.

"След разследване, поради липса на доказателства, делото е било прекратено, като в кориците на делото са се намирали и данни за лека телесна повреда", уточни окръжният прокурор на Пазарджик - Албена Кузманова.

Днес семейството на Ангел поиска Никола да получи най-суровото наказание. 

"Винаги ги изкарват убийци и какви ли не с психически проблеми, той не искал…. Синът ми защо не си носи нож в колата?! Човек, който не иска, няма да носи нож, няма да има сабя, няма да има пистолет", гневи се бащата на убитото момче - Недялко Здравков.

За втора поредна вечер близки, приятели и хора съпричастни с мъката на семейството, се събират на бдение в памет на Ангел.  Хората са категорични, че ще го правят, докато съдът не постанови справедлива присъда за убиеца.

 


Още за: убийство   младеж   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар