Нови арести в Басейнова дирекция в Пловдив заради корупция

29 февруари 2020 08:04   3010 прочита


Нови арести в Басейнова дирекция в Пловдив заради корупция 
 
 
Нови арести в Басейнова дирекция в Пловдив заради корупция 
Операция срещу корупцията се провежда в "Басейнова дирекция" в Пловдив, снимка:Радио-Пловдив 

Операция срещу корупцията е започнала рано тази сутрин в "Басейнова дирекция" в Пловдив. Участват екипи на МВР под ръководството на специализираната прокуратура. Извършват се претърсвания. 

Специализираната прокуратура, съвместно с КПКОНПИ и със съдействието на служители от ОДМВР-Пловдив и СДВР, извършват действия по разследване на корупционни практики в Басейнова дирекция - Пловдив, съобщиха от прокуратурата. Следствените действия са по досъдебно производство, образувано от Специализираната прокуратура. Извършват се претърсвания и изземвания с цел събиране на доказателства, разпитват се служители в дирекцията, допълват от прокуратурата. 

Полицаи и служители на Комисията за противодействие на корупцията вече изведоха две жени и мъж от сградата на Басейнова дирекция в Пловдив, съобщи в-к "24 часа". Последният е бившият шеф на РИОСВ Ивайло Йотков, който по настоящем работи в Басейнова дирекция. 

"Не знам къде ме водят", каза само той, преди да бъде качен в полицейска кола. Акцията продължава и в момента. Очаква се на място да пристигне и главният прокурор. 

Във вторник беше задържана директорката на структурата Цветелина Кънева. Тя е обвинена в безстопанственост. Според разследващите тя не е предприела действия за ликвидирането на незаконен сондаж в Захарния комбинат в Пловдив. В основата на досъдебното производство е случай от края на 2018 година. Очаква се прокуратурата да реши дали да поиска и нейната постоянна мярка за задържане. 

Арестът й предизвика и ново напрежение в управляващата коалиция. Причината е, че това е поредният представител на ВМРО с повдигнато обвинение след шефа на агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев и бившия екоминистър Нено Димов. Правен свят

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар