Не пуснаха на свобода Бойко Борецов, нападнал инкасо в Средец (Видео)

10 август 2016 12:40   2373 прочита


21-годишният Бойко Борецов от Бургас, който през февруари тази година нападна инкасо автомобил в Средец заедно с братовчед си Христо Борецов, остава зад решетките. Това реши току що окръжният съдия Събчо Събев, който не уважи молбата на Борецов мярката му да бъде заменена с домашен арест, пише "България днес".

"Съжалявам, виждам, че си много красиво момче, но затова, което си извършил единствената възможна мярка за неотклонение е арест, задържане под стража", коментира съдия Събев.

В съдебната зала той смъмри задържания Борецов, че иска да се прибере вкъщи и да гледа телевизия, след като е извършил такова тежко престъпление, при което братовчед му Христо бе застрелян и загина по време на въоръжения грабеж.

Според адвоката на Борецов Петър Димитров обаче ДНК експертиза е установила, че по газовия пистолет, който са носили нападателите няма ДНК от Борецов и обвинението срещу него за въоръжен грабеж не е коректно.

Прокурор Росица Дакчева заяви в съдебната зала, че по делото няма нови доказателства, които да са основание за промяна мярката за неотклонение. Решението на Бургаския окръжен съд може да бъде обжалвано в тридневен срок пред апелативните магистрати.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар