Нашенец се забърка в страшно престъпление в Саудитска Арабия

22 март 2020 08:37   9562 прочита


Петима души от организирана престъпна група са арестувани за разбиване на банкомат в предградието Ал Джазира, южно от саудитската столица Рияд, съобщава bg-voice. com, позовавайки се на изданието arabnews. com. Те са успели да вземат 1, 4 млн. саудитски риала ($373 333), преди да бъдат задържани.

Шестима други мъже, за които се предполага, че са от същата група са успели да напуснат Саудитска Арабия на 15 февруари, като взели със себе си 500 000 риала от откраднатите пари, се казва в изявление на говорителя на полицията в Рияд пол. Шакер бин Сюлейман ал-Тувайджири. Саудитски екип, специализиран в криминални разследвания е успял да идентифицира 11-те мъже, замесени в обира.

Бандата е включвала четирима египтяни, българин, руснак, двама саудитци и мъж от Йемен. Петимата арестувани са задържани в автомобил, в тях са открити инструменти, за които се предполага, че са използвани при обира, както и SR700 000 в брой. Властите работят по връщане на шестимата мъже, които са напуснали Кралството и възстановяване на откраднатите пари, заяви говорителят. До момента не е ясно дали българинът е сред задържаните или се издирва. 

 Blitz. bg:

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар