Младеж в кома след побой в Бабинци, близки търсят справедливост

05 април 2016 11:35   3182 прочита


Жителите на тетевенското село Бабинци излизат на протест пред местното полицейско управление. Причината - млад мъж е с опасност за живота, след като е бил пребит, съобщи Нова телевизия.

Местните смятат, че случаят ще се потули, а виновните ще останат без наказание, тъй като, оказва се, има подобни случаи в миналото.

На 22 март в кръчмата на Бабинци става бой. Това не е първият подобен инцидент в селото, но след случката Николай Вайчев изпада в кома, а съселяните му протестират и търсят справедливост.

Скандалът започва заради откраднат дървен материал, разказва Илиян, който е свидетел на боя.

„Вуйчо ми имаше дървен материал, и въпросното лице го беше откраднал. Аз отидох при него да му кажа да го върне, защото вуйчо ми е инвалид. Тогава започнаха да ме ритат всички безразборно. Николай влиза да ме спасява и му нанасят фаталния удар с предмет по главата”, спомня си Илиян.

Николай Вайчев СНИМКА: Нова телевизия

Седем дни след случилото се полицията задържа Младен Цачев. Побоят става в магазина на неговия брат и, според местните, именно братът е истинският извършител. А Младен нарочно поема вината му, за да го спаси от затвора.

Елка Йорданова пък разказва, че соченият от хората за побойник, преди години пребил и съпруга й. След посегателството 39-годишният тогава мъж остава инвалид. Виновникът Асен Красимиров е осъден на четири години затвор и 30 хиляди лева кръвнина. От тази сума обаче до момента не е платил нито стотинка.

Екипът на „Здравей, България” потърси Асен в дома му, но откри само майка му. Според нея и двамата и синове са невинни. Според нея причината за скандала не била кражба на дърва, а друга.

„Това е от изборите, няколко пъти се бият вече след изборите. Те са се заканили, че ще го ликвидират”, казва жената.

Местен младеж обяснява, че „проблемът са партии”. Николай бил член на ГЕРБ, а Асен – на ДПС.

След седем дни в кома Николай вече е адекватен, но състоянието му остава тежко, съобщи за Нова лекуващият му лекар.

24chasa.bg


Още за: жители   побой   причина   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар