Масови арести в Карловско! 60 души са задържани

06 февруари 2020 11:10   5149 прочита


Причината е поредният скандал между две враждуващи ромски фамилии

60 души са били арестувани снощи в карловското село Розино. Причината е поредния скандал между две враждуващи ромски фамилии, който е прераснал в сблъсъци. Малко след 19.30 часа по разпореждане на директора на пловдивската полиция Йордан Рогачев в селото е проведена специализирана полицейска акция.

Проверени са 42 адреса, 106 души и 26 МПС, пише trafficnews.bg. Съставени са 16 акта. Започнато е досъдебно производство за извършено престъпление срещу Ангел Сребров, Иван Сребров, Салко Сребров, Стефан Пиронков, Исус Йорданов и Радка Йорданова. Същите са задържани в Карлово. Започнато е бързо производство и срещу непълнолетния Гечо който също е задържан в Карлово. Иззети са 300 къса саморъчно направени цигари и 700 гр. нарязан тютюн без бандерол от дома на Еленка Ангелова.

В районното управление в Карлово са отведени 60 лица, от които 33 криминално проявени. Намерено е и е иззето огнестрелно оръжие- Гладкоцевна ловна пушка, успоредка, 12 кал. неустановена марка и модел, без номера и два патрона, ловна пушка с надпис GULSAN , кал.12 без боеприпаси, ловна пушка надцевка, 12 калибър без регистрационни номера и без боеприпаси. Ден преди акцията директорът на пловдивската полиция Йордан Рогачев е изпратил писмо до кмета на Карлово Емил Кабаиванов във връзка с незаконните къщи в селата Розино и Христо Даново. Оочаква се разписание от градоначалника, за да започне събарянето на незаконните постройки в района.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар