Майката на осъдения в Испания наш моряк през сълзи: Той лежи в затвора невинен, дано имам сили да го дочакам

19 август 2016 12:22   2380 прочита


Синът й е осъден на 10 години затвор и глоба за задържаният на пристанището в Кадис кораб с 3 тона чист кокаин

„Румен тръгна от вкъщи в добро настроение през април. Съвестта му беше чиста и той нямаше никакви притеснения. Преди това си намери добра работа на пристанището. Вярваше, че ще бъде оправдан и ще се върне съвсем скоро“. Това каза майката на пом.-капитана Румен Денев – Събина, цитирана от Флагман.

87-годишната жена си изплака очите, след като разбра, че синът й е осъден на 10 години затвор и глоба от 450 хил. евро.От седмици тя е загубила връзка с единственото си дето и няма представа какво се случва с него. Румен на няколко пъти й писал, след като отишъл в Испания. Обяснил й, че е настанен в общежитие от затворен тип, където условията били много добри. Той бил в отлично здраве и нямал притеснения.

Писмата спрели, приблизително в периода, в който съдът в Мадрид е постановил 10-годишната му ефективна присъда. Явно Румен не е искал да притеснява майка си и е смятал, че тя няма как да разбере какво се е станало в Испания. Случи се обаче точно обратното. Пенсионерката разбрала от медиите и не може да си намери място от притеснения.

„Не знам какво да правя, не знам към кого да се обърна. По цяла нощ плача и се питам дали ще мога да го дочакам“, каза 87-годишната жена. Още след ареста му през 2012 година тя претърпя тежък инсулт, от който не се е възстановила напълно. Крепи я единствено надеждата, че трябва да дочака сина си. Тя се е свързала с български адвокат, специалист по морско право. Той я уверил, че за Румен има шанс да бъде оправдан на втора инстанция, но делата ще тръгнат догодина, а дотогава Румен ще остане в затвора в Испания.

„Нямам абсолютно никой, разчитала съм само на Румен“, изплака още майката./Blitz

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар