Кошмар в Медицински център! Мъж заплашва с убийство пациенти, стреля, арестуваха го

04 февруари 2020 08:21   4529 прочита


Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Б. Х., на 58 г., за това, че на 31 януари 2020 г., в гр. Пловдив, в Медицински център, отправил закани с убийство на другиго – на 53-годишна жена, негова съпруга, и спрямо две длъжностни лица – полицейски служители, като заплахите биха могло да възбудят основателен страх за осъществяването им - престъпление по чл. 144 ал. 3 във вр. ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, както и за причиняване на лека телесна повреда на 53-годишна жена, негова съпруга, като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 12 във вр. чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс. 

До момента е установено, че на 31 януари 2020 г., в гр. Пловдив, в Медицински център, обвиняемият влязъл и разпоредил на присъстващите граждани да напуснат помещението. След като те излезли, той произвел два изстрела във въздуха с газов пистолет. После Б. Х. се отправил към съпругата си, която работела на регистратурата. Първо й нанесъл удар, а след това и прободно-порезна рана с нож в областта на крака. Подаден бил сигнал на тел. 112. На място пристигнал екип на 4 РУ на МВР - Пловдив. Обвиняемият насочил газов пистолет към полицаите, като възпроизвел два изстрела към единия от тях, но въпреки това служителите на МВР успели да го обезвредят и задържат. На пострадалата на място е оказана медицинска помощ и впоследствие е откарана в болницата. Няма опасност за живота й. Разследването по случая се води от разследващ полицай при 4 РУ на МВР – Пловдив. Обвиняемият Б. Х. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. 

 , Районна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 

П. Попов 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар