Командосът, убил рейнджърката Десислава : Скрих тялото в ракла заради плъхове 

06 февруари 2020 07:34   6584 прочита


 Тежко наказание получи бившият командос от Сопот Светослав Каменов убийството на рейнджърката от Карлово Десислава. Присъдата от 16 години затвор беше прочетена от Окръжния съд в Пловдив. До уличаването на мъжа в тежкото престъпление се стигна след издирване на жертвата. 

Според адвоката на подсъдимия, присъдата е справедлива, но няма яснота дали ще обжалва размера на наказанието. 

Пред съда бившият рейнджър отказа да дава обяснения за убийството, но призна, че го е извършил. Той беше категоричен, че всичко е станало случайно и че съжалява за случилото се. 

"Скрих тялото на Десислава в раклата на дивана, не за да го укрия, а за да се запази, защото в сградата има плъхове", заяви в съдебната зала днес 44-годишният Каменов, в отговор на въпроса на прокурора Петър Петров. ,пише Глас. бг 

Заради отказа му да дава показания, бяха прочетени обясненията му пред досъдебното производство. 

Запитан защо не се е обадил веднага на спешния телефон 112, той отговори, че не го е направил, защото бил сигурен, че цитирам: "ако видя две млади полицайчета, които дори не знаят как да носят униформата си, можеше да ги вържа на възел и да стресираме цялото общество". Накрая бившият военен каза, че много съжалявал и се извини на майката на Десислава и на армията, че им е отнел дъщерята и добра служителка. 

Припомняме, че убийството бе извършено на 29 ноември 2018 г. Тогава Светослав Каменов се свързал с Десислава и й казал, че е ремонтирал колата й и тя може да си я вземе, макар преди това да продал возилото за скрап. 

Стоянова отишла в обитаваната от Светослав едноетажна къща в землището на Сопот. Там Каменов й казал, че колата била много повредена и нямало как да се поправи, като обяснил, че заради това я предал за скрап в пункт за вторични суровини и й казал, че ще й купи нова. 

Малко по-късно двамата се скарали заради остра реплика на Десислава и афектираният бивш командос ударил в лицето жената, а след това започнал да я души с ръце и я притиснал в областта на гръдния кош. 

Жената изпаднала в безпомощно състояние и мозъчна смърт. За да прикрие следите си, Каменов поставил тялото й в раклата на ъгловия диван в стаята, където станала разправията, затворил седалката и завил с отвертка болтовете към нея, за да не може да бъде отворена. 

120 хиляди лева кръвнина трябва да плати Каменов на майката на жертвата си. До тежкото престъпление се стигнало заради остра реплика от страна на жената. Присъдата може да бъде обжалвана в срок от 15 дни пред Пловдивския апелативен съд. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар