Кметът на Стамболийски призна как е станал милионер, от ГЕРБ решиха съдбата му

19 февруари 2020 12:03   5887 прочита


Той твърди, че бизнесът му е стартирал от кафе-аператив "Демокрация" и категорично отхвърля обвиненията, че е приватизато

"През 1990 година регистрирах кафе-аператив "Демокрация". Бях единственият, който имаше смелост да кръсти така заведението си". С тези думи започна да обяснява пред bTV кметът на Стамболийски Георги Мараджиев, който подаде оставка като областен координатор на ГЕРБ в Пловдив. Той твърди, че бизнесът му е просъществувал в годините и категорично отхвърля обвиненията, че е приватизатор.

Припомняме, че той подаде оставка пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ като областен координатор на партията в област Пловдив. През 2017 година кметът и съпругата му са придобили 2 млн. и половина лева, след като продали близо 6 декара имоти на бившата фирма на кмета край Цалапица. Според нотариалния акт по сделката, това са земите към халетата и производствените сгради на семейната фирма. Купува ги не някой друг, а синът Мараджиев, като управител на същата фирма.

Това се случва при многократно по-ниска данъчна оценка на имотите – малко над 68 000 лв. "Продадох на сина си Рангел не нива за 2,5 млн. лева, а земя заедно със сградите на семейната фабрика върху нея. Продадох му бизнес, граден 30 години", заяви той. Попитан от Антон Хекимян за колко пари би продал земите на него, Мараджиев отговаря: "5 милиона". "Тази фабрика е единствената в България, която произвежда стречфолио", уточни Мараджиев. Кметът предписал предприятието на сина си Рангел Мараджиев през 2015 г., когато спечелил първия си мандат.

В имуществената си декларация същата година Мараджиев е посочил, че притежава 3 апартамента на Слънчев бряг. Четвъртия придобил м.г. и предстои да го впише в декларацията си пред Сметната палата. Мараджиев отказа да отговори колко жилища има синът му в морския курорт. "Той си има свое семейство, аз - свое. Аз съм му прехвърлил бизнес за милиони. Притежава достатъчно средства, може да си купи и 6 апартамента", каза Мараджиев. "Ръководителите в партията сме морални хора.

Като има съмнения, давам оставка, без да се замисля", каза Мараджиев. ИК на ГЕРБ отказа да приеме оставката на Георги Мараджиев. След като се запозна с всички факти и обстоятелства около имущественото състояние на Георги Мараджиев и изслуша неговата позиция днес в национален ефир, Изпълнителната комисия (ИК) на ПП ГЕРБ взе решение да не приеме оставката му като областен координатор на партията в Пловдив област.

Ръководството на ГЕРБ благодари на Георги Мараджиев за проявения висок морален стандарт с депозираната оставка при появата на най-малкото съмнение около репутацията му. ИК на ГЕРБ оценява високо работата на Георги Мараджиев като областен координатор, вследствие на която на последните местни избори в Пловдив област ГЕРБ спечели 6 нови общински кметове.

Blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар