Киро Принца се измъкна леко за убийството на готвача си

04 март 2020 11:58   5761 прочита


Кирил Христов е осъден да заплати общо 400 000 лева обезщетение на вдовицата и двете деца на Никола Колев

Върховният касационен съд остави в сила 4-годишната ефективна присъда на собственика на ресторант в Несебър Кирил Христов-Принца, който застреля готвача Никола Колев в заведението си. Убийството стана 17 април 2016 г. в градината на известния хотел-ресторант "Принц Кирил" в Стария Несебър. Тогава 61-годишният собственик уби със законния си пистолет "Зиг Зауер" 63-годишния Никола Колев. Първоначално бизнесменът стрелял безразборно по предмети в двора на заведението и вътре в обекта.

Малко по-късно, около 21,50 ч., когато готвачът се качил в джипа на столичен бизнесмен с хотели по морето, Принца се приближил към колата и отново произвел изстрел. Куршумът влязъл отдясно в гърдите на Колев, засегнал е големи кръвоносни съдове и е излязъл странично. Смъртта му е настъпила мигновено. Възстановка на събитията показа, че Принца е произвел изстрела, докато затварял с лявата ръка, в която държал пистолета, предната дясна врата на автомобила. Заради това хотелиерът бе обвинен в умишлено убийство.

Такова беше и първоначалното обвинение срещу него, което по-късно беше променено в много по-леко - за причиняване на смърт по непредпазливост. Районната прокуратура в Несебър обаче се възпротиви и Апелативната прокуратура се произнесе в полза на по-тежкото обвинение. През юни 2018 г. Окръжният съд в Бургас наложи наказание от 7 години затвор на Кирил Христов.

Пет месеца по-късно апелативните магистрати преквалифицираха деянието от умишлено в извършено по непредпазливост и намалиха наказанието от 7 на 4 години "лишаване от свобода" при първоначален общ режим. Принца е осъден да заплати общо 400 000 лева обезщетение на вдовицата и двете деца на застреляния готвач. Решението е окончателно.

blitz.bg 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар