Калин Стоянов: Проверката на МВР относно сигналите, свързани с Нотариуса, приключи

29 февруари 2024 13:55   3003 прочита


Проверката на МВР относно сигналите, свързани с Мартин Божанов-Нотариуса приключи. Резултатите показват, че във вътрешното ни министерство има общо 28 сигнала, касаещи Нотариуса. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

"Повече са сигналите свързани с Божанов. Ако не ме лъже паметта, те са точно 28. Като 22 от тези сигнали са против Мартин Божанов, а останалите са жалби и сигнали, които той е подавал. По всички тези сигнали сме изготвили справка как е приключила проверката и къде са изпратени сигналите. Тези, които са срещу него - разбрахме - са от съседи, имотните измами", заяви пред бТВ Калин Стоянов.

По думите му категорично сме готови за Шенген на всички нива и тази оценка е дадена и миналата година, когато тук имаше комисия и експерти от 14 държави.

"Това, което ме уверяват колегите е, че до първата половина на март ще сме готови технически за това, което предстои по въздух и вода. Организацията е предимно с концесионерите по летищата, за тях са повечето задължения. Имаше известни трудности с Летище София, но това, което ме уверяват колегите е, че всичко върви по план към момента", допълни той.

Ротацията

"През миналата седмица проведох среща с вицепремиера Габриел, на която изговорихме постигнатото по програмата на ведомството и представих част от приоритетите на МВРза тази година. Затова кой министър ще остане на съответния пост - считам, че решението ще се вземе от премиера и вицепремиера и това решение следва да бъде съгласувано с политическите партии от правителството", посочи той.

"Аз съм министър на вътрешните работи и съм на българските граждани. Аз не съм политическо назначение, нямам политически пристрастия. На мен ми е предложено и съм назначен в качеството ми на експерт. Не знам дали партия е зад мен, но би следвало тези, които подкрепят правителството да са зад мен - и едната и другата страна", каза още Стоянов./Фокус

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар