Какво се случва с убийствата на Емил Кюлев, Георги Илиев, Антов и Петър Христов!

08 юли 2019 14:16   14711 прочита


Разстрелите на Георги Илиев, Емил Кюлев, Александър Антов и Петър Христов продължават да тънат в мистерия, а извършителите на бруталните престъпления и техните поръчители са безплътна сянка. Обществото, обаче продължава да очаква да очаква от МВР да разкрие ексекуциите. БЛИЦ потърси мнението на вътрешния министър Младен Маринов. В първата част на интервюто с министър Маринов разговаряхме за престъпните групи, наркотиците, контрабандата и кабелните пирати.

Във втората част, която публикуваме сега, повдигаме завесата на убийствата, които втрещиха България през последните години.

- Министър Маринов, през последните години статистиката показва, че над 95% от убийствата в България са разкрити, но повечето от тях са битови. Ще бъдат ли разгадани, обаче поръчковите разстрели на известни българи като банкера Емил Кюлев и бизнесмените Александър Антов и Петър Христов?

- В последните години се наблюдава подобрение на оперативната обстановка по отношение на разкритите убийства.

Основно те са от битов характер и са свързани с лични взаимоотношения и конфликти. Разкриваемостта на убийствата в България е почти 100%. По отношение на"студените досиета", специално случая с убийството на Петър Христов, аз не бих го класирал към тях. Това е така, защото по това разследване колегите работят активно на оперативно-издирвателно ниво. Банкерът Емил Кюлев бе разстрелян на булевард "България" на 26 октомври 2005 година

По другите случаи, знаете че, при постъпване на нови факти и обстоятелства, по тях се работи. Продължаваме действията си по всички случаи, информацията непрекъснато тече. Събитията, които се случват по някой път обръщат дори и версиите, по които сме работили. Собственикът на модна къща "Агресия" Александър Антов бе човек с безупречна репутация. За жалост неговият живот бе насилствено отнет, а убийците му продължават да са на свобода

- Как гледате на различните версии, които продължават да излизат в медиите за разстрела на боса на ВИС-2 Георги Илиев?

- Вижте, всичко това са версии, по които се събират доказателства, както в тяхна подкрепа, така и в посока на тяхното оборване. Босът на ВИС-2 Георги Илиев бе покосен от снайперист пред заведението "Мулти плейс" в Слънчев бряг на 25 август 2005 година Докато не мине всичко през съдебна фаза и не бъдат събрани конкретни и неоспорими доказателства, аз не мога да говоря с конкретика.

- Преди повече от 5 години тогавашното ръководство на МВР обяви, че Георги Илиев е бил убит от Райко Арарски-Райко Кръвта, който през 2005 година бе разстрелян пред пернишката дискотека "Че Гевара". Това ли е снайперистът поразил в сърцето Илиев?

- Това е една от версиите, която е издигната и по която се работи. /Blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар