Жена преби 12-годишно мулатче пред софийско училище

13 декември 2019 11:24   4589 прочита


Майката на детето смята, че агресията е на расистка основа

Майка от София твърди, че детето й е нападнато и пребито от непозната жена пред училището му. Детето е мулат и майката смята, че може би това е причината за нападението. Пострадалото момче е на 12 години. То има синина на окото. Инцидентът се е случил пред един от входовете на столичното 55-то училище в кв. „Дървеница”. „Децата се прибираха от училище. Имахме среща на 200 метра. Те се разминават с непозната жена, която хваща сина ми за лицето, почва да го стиска. Блъска го в дървото, той пада на земята.

Тя му казва: „Напуснете тази държава”, разказва майката на пострадалото момче Оля Обрейкова. „Започна да върви по-бързо. Тогава започна да ме удря. Тръгнахме към майка ми. Видях моя съученичка. Мисля, че и тя видя какво се случи”, разказва пострадалият ученик. „Подадох жалба в 7-мо РПУ. Искам да я намеря. Болшинството от хората, с които говорих, са на мнение, че тя е психически нестабилна, че не е добре. Смятам, че такива хора трябва по някакъв начин държавата да се грижи за тях.

А не да се разхождат свободно и да ни бият децата", коментира майката на пострадалото момче. „Говорих с учители, магазинери, хора от квартала. Учителка ми разказа, че е станала свидетел на аналогичен случай. Жена с подобно описание нападнала безпричинно случайна минувачка.  Най-вероятно е същата", смята Обрейкова. Тя подозира, че агресията е на расистка основа, тъй като децата й са мулатчета./Блиц

 


Още за: жена   дете   бой   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар