Извъредно! Медици от „Спешна помощ“ в София с коронавирус

06 април 2020 15:50   3140 прочита


До тук изследваните са 101. От тях има още шестима са установени като носители на вируса, заяви д-р Георги Гелев

„Преди две седмици имахме служителка, която бе с потвърден коронавирус. В петък се установи, че тя е положителна и затова всички, които бяха контактни с нея ги изследвахме. После и цялата й смяна. Диагностицираната колежка се е завърнала от Австрия. Сега е добре и е под карантина. До тук изследваните са 101.

От тях има още шестима са установени като носители на вируса. Двама от тях са лекари, има фелдшер и 4 медицински сестри“, това заяви д-р Георги Гелев, който е директор на „Спешна помощ“ в София. „Две лекарки и двама шофьори сега са в момента във Военномедицинска академия (ВМА) и се чакат тестовете им“, поясни още медикът. Той обясни, че медиците от Спешна помощ посещават около 250-260 случаите за едно дежурство през деня. За 24 часа имаме около 500 адреса. „Първият изследван екип е посетил около 600 адреса. От тези 101 човека само 7 не са на работа“, поясни още д-р Гелев.

Той каза още, че вчера тази смяна е била на работа. Д-р Гелев поясни, че все още не е ясно дали заразата е тръгнала от лекарката, върнала се от Австрия, или е тръгнала от адрес, който медиците са посетили. „Обадих се на няколко фирми, които продават бързите тестове за коронавирус. Поръчах 1000 теста за всичките ни 940 служители. Всички ще бъдат изследвани с бързите тестове. Разговарям с две болници - ВМа и Софиямед, където да бъдат изследван целият център с PCR тестове. Всички, които дадат положителен резултат при бързите тестове, веднага ще отидат в една от двете болници“, увери директорът на „Спешна помощ“.

блиц.бг 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар