Извънредно! Прокуратурата обяви кой е убиецът на Петър Валериев край Бургас

05 декември 2019 15:26   4323 прочита


Убийството на криминално проявеният бургазлия Петър Валериев е разплетено, а извършителят - задържан. Това стана ясно по време на брифинг в Бургас. Повдигнати са му обвинения за умишлено убийство. Тази година в България няма неразкрито убийство. Това е факт, с който може да се гордее всяка европейска страна. Ние работим сериозно и добре. Това заяви на пресконференция в Бургас зам. главният прокурор Иван Гешев. „Картината далеч не е толкова черна, колкото се опитват да я представят на обществото.

Работим на добро европейско ниво”, добави той. „Случаят бе много тежък, нямахме никаква отправна точка. И убитият, и извършителят са участници в други две тежки криминални престъпления – въоръжени грабежи през 2015 г. в Айтос и 2016 в София. При тях е използвано огнестрелно оръжие и са откраднати големи суми пари”, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Извършителят на тежкото престъпление е оказал съдействие и е показал веществените доказателства, които е скрил.

Много трудно се разкри това престъпление, съобщи прокурорът от Окръжна прокуратура Иван Иванов. Налице са и множество други доказателства и свидетелски показания. Вчера бе намерено самото оръжие на престъплението. Разпитани са множество лица – близки на извършителя, хазартни зали, заложни къщи. Това съобщи директорът на ОДМВР-Бургас Радослав Сотиров. Водолази претърсиха езерото Вая, където имахме данни, че лицето е изхвърлило оръжието. Оръжието на престъплението е автомат.

Оръжието е открито на около 350 м от мястото на извършването. То бе много добре прикрито. Двете лица са се запознали преди около 10 години. Двамата са били в областта на строителството. Не са комуникирали по мобилни телефони помежду си. Извършителят е родом от Шумен, но пребивава на територията на Бургас. Познанството им е от времето, когато и двамата са били в София. Извършителят е на 32 години, не е осъждан до момента. Мотивите са в процес на изясняване. /blitz.bg/

 


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар