Изтрещял врачанин стреля по кола, минала през КПП-то на входа на Монтана

03 април 2020 10:57   2944 прочита


Водачът намалил, без да има намерение да спира, при което пешеходецът насочил пистолет към него и е произвел изстрел

Безумна случка се е разиграла вчера в Монтана пред погледите на десетки свидетели, част от които униформени на пост. Стрелба проехтяла около 16.15 часа в града, в близост до КПП към Лом, обособен във връзка с извънредното положение, пише "Конкурент". 62-годишен врачански жител преминал през КПП-то и движейки се пеша към Монтана, и според доклада на полицията, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.

Врачанинът стрелял с регистрирания си газ-сигнален пистолет "Екол Волга", като в същия момент в близост преминал автомобил. От снетите от 43-годишен монтански водач обяснения е изяснено, че се прибирал от работа от цех на изхода на областния град. След като бил проверен на КПП-то, забелязал пешеходец, който се движел отстрани на пътя към Монтана и махал на автомобилите да спрат. Водачът намалил, без да има намерение да спира, при което пешеходецът насочил пистолет към него и е произвел изстрел.

62-годишният врачанин е задържан в полицейския арест на районното полицейско управление в Монтана за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 325, ал.1 от НК в полицията в Монтана.

блиц.бг


Още за: Врачанин   стрелба   кола   КПП   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар