Ќовините на югозападна Ѕългари€
 расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол  
   –егистрац舫абравена парола

»золираха в карцера арестуваните за касапницата срещу ћитьо ќчите


18 юли 2019 12:11   8442 прочитаѕовече от година арестуваните за убийството на гарда на ћитьо ќчите – јлександър јлексиев и за опита за убийство на сами€ ƒимитър ∆ел€зков са преместени в корпуса на ÷ентрални€ софийски затвор и са изолирани в крилото, където са най-тежките престъпници – с доживотни присъди. “одор —лавов и √еорги »ванчев са държани под строг режим, изолирани в карцер, въпреки че все още не са осъдени. “ова стана €сно при гледането на мерките им за неотклонение в —пециализирани€ наказателен съд.

„ƒвамата са в такива тежки услови€, че са по-зле и от т. нар. смъртници и тези с доживотен затвор. “е н€мат право на пром€на на режима в по-лек, н€мат право да работ€т. »зобщо н€мат никакви права“, каза в залата адвокат –осен ѕетров, който дълги години е директор на ¬арненски€ затвор, а през 2014 г. е назначен за шеф на √лавна дирекци€ „»зпълнени€ на наказани€та“. ѕрипомн€ме, че —лавов и »ванчев са зад решетките вече 3 години и 1 месец. “е б€ха арестувани веднага след стрелбата на 8-ми юни 2016 г. в ресторант 4 you, като получиха обвинени€ и като част от бандата на Ѕожидар  узманов- равата.

јдвокатите на »ванчев и —лавов за пореден път поискаха изменение на мерките им за неотклонение с мотива, че са възникнали нови обсто€телства, а именно – пред€в€ването в съдебна зала на видеозаписите, които показват какво се случва пред 4 you във въпросната юнска вечер. „¬идно е, че е имало изключително дръзко противоправно нападение, от което »ванчев е бил длъжен да се защити. ясно е как тази шпиц команда влиза в заведението.  акво е ставало вътре, е предмет на обвинителни€ акт“, каза адвокат ѕетров. —поред специализираната прокуратура обаче по делото не са налице нови обсто€телства, за да бъдат освободени подсъдимите.

ƒържавни€т обвинител –осица —лавова об€ви, че на записите не се вижда агресивно заведение от страна на мъжете, влезли във 4you. “е също не изглеждали въоръжение. “ова се потвърждавало и от поведението на околните, които спокойно върв€т покрай т€х. „¬еднага след т€хното влизане започна паническо б€гство на хората от заведението.

Ќ€ма друго об€снение освен агресивното поведение на хората на ∆ел€зков“, контрира адвокат »ван …отов. —ами€т “одор —лавов пък за€ви пред съда, че не разбира защо вече 3 години е държан зад решетките, след като се е защитавал. „ѕрокуратурата хвърл€ вината само върху една група, но не ми е €сно защо не е разследвана другата група лица, ко€то нахлува в заведението. јз не съм нападал никого, а б€х нападнат!“, за€ви —лавов. √еорги »ванчев също твърди, че е жертва във въпросната вечер. „ќбвинени€та срещу мен са наистина тежки, но не виждам с какво са доказани. ¬ече 3 години аз съм в карцер, в запечатка. јз не съм убиец“, каза »ванчев.

—лед като изслуша всички страни, състав на —пециализирани€ наказателен съд с председател —то€н “онев реши да измени мерките на двамата в „домашен арест“. —ъдът обаче не се позова на изгледаните видеозаписи като ново обсто€телство, а на искането движението на арестантите да бъде следено от системата за електронно наблюдение, т. е. – със специални гривни. —поред магистратите, ако бъдат пуснати на свобода, има веро€тност —лавов и »ванчев да извършат друго престъпление или да повли€€т на свидетелите, които тепърва ще бъдат разпитвани по делото.

—ъдът обърна внимание и на мотивите за решението на въззивната инстанци€, ко€то само ден по-рано остав€ »ванчев зад решетките, но същевременно счита, че има аргументи за преквалификаци€ на обвинението от опит за убийство в убийство при силно раздразнение или превишаване пределите на неизбежната отбрана. „—ъдът се е позовал на готовите експертизи, които все още не са приети по насто€щото дело“, отбел€зват в мотивите си специализираните магистрати. ≈динствено председател€т на съдебни€ състав —то€н “онев подписа решението с особено мнение. “ой не см€та, че са налице нови обсто€телства, за да бъдат изменени мерките на “одор —лавов и √еорги »ванчев. /Blitz.bg

ќще за: арест  затвор  крило ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.