Ќовините на югозападна Ѕългари€
ѕолезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които вс€ка дама тр€бва да знае —нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап Ќа първи €нуари църквата отбел€зва ќбрезание √осподне и се почита паметта на —вети ¬асилий ¬елики
   –егистрац舫абравена парола

»здирван от »нтерпол живее в —офи€


10 септември 2014 14:20   13181 прочита

«латко в затвора в Ѕразили€
«латко в затвора в Ѕразили€


«латко в затвора в Ѕразили€

»здирван от »нтерпол с червена бюлетина живее в —офи€. Ќе се крие и с охота разказва истори€та си. »ма вл€зла в сила присъда, ко€то тр€бва да излежава в бразилски затвор. ќб€сн€ва, че нашата страна н€ма спогодба с южноамериканската и затова н€ма кой да го пипне у нас:

"¬същност ме осъдиха да не мога да излизам от Ѕългари€. јко н€кога мина границата, веднага ще ме задържат. јз обаче ще си умра тук. ≈динственото, което може да ми се случи у нас, е да ме задържат, но е логично след седмица съдът да ме пусне. «асега българските власти не са ми създавали никакви грижи", об€сн€ва пред "Ѕългари€ ƒнес" 63-годишни€т «латко √енев, пише Ѕгднес.бг.

”чител€т по английски, който е и един от първите български културисти, през 2010 година бе арестуван с почти 4 кг кокаин на летището в бразилски€ град –есифе. ќсъден бе на 5 и половина години затвор, но лежа три и половина и на днешни€ ден миналата година получи условно предсрочно освобождаване.

 

«латко √енев е издирван с червена бюлетина

–азрешението за експулсиране от министъра обаче така и не бе подписано от съди€, както изисква бразилското законодателство. «атова √енев в продължение на месеци живееше на улицата, без да има работа, и очакваше съдбата си. ƒо март, когато решил да се "самоекспулсира", както сам нарича уникалното си б€гство през джунглите на јмазони€.

"Ѕеше ми издаден временен паспорт, с който не мога да напускам страната. ќбаче ми свърши добра работа", спомн€ си √енев.

—амо с дрехите на гърба си и с 1500 евро, които получава от близки, тръгва от –есифе, където е по това време. ѕрекос€ва јмазонка с корабче, пътува над 500 километра с такси и така стига до граничната река ќ€пок между Ѕразили€ и ‘ренска √виана. ћежду двете страни е построен 378-метров мост, но преминаването през него не е вариант за √енев, защото с документите, с които разполага, не може да излезе от страната.

"ƒобре че са индианските мутри, те са като нашите, за пари прав€т всичко", продължава беглецът.

√енев платил 1000 реала (над 300 евро), за да бъде прекаран от туземец с кану.

"—товари ме близо до моста и обърна пирогата към Ѕразили€. Ѕрегът обаче беше много висок и се наложи да драпам по склона. ѕосле се предадох на френските власти. ƒържаха се с мен много добре", спомн€ си √енев.

ќт граничарите разбрал, че индианците са го "изпързал€ли" и за подобна услуга през реката взимали еквивалента на около 3 евро.

"¬ този момент за мен свободата н€маше цена", не съжал€ва «латко √енев.

¬ластите му разрешили да стигне със самолет до метрополи€та. ќт ‘ренска √виана през ѕариж, в крайна сметка той се добрал до Ѕългари€. ћеждувременно обаче френските власти уведомили бразилските за беглеца. » докато пътувал към родината, той се сдобил с нова присъда - две години затвор за б€гство.

“очно година след освобождаването му от пандиза «латко съжал€ва, че не е в Ѕразили€.

"“ук не знам рак ли съм или щука. “и€ пет месеца, които съм в Ѕългари€, не съм вид€л нищо добро. –абота не мога да си намер€, никой от н€когашните ми при€тели не ми подаде ръка. јко присъдата ми бе условна, щ€х да се върна там и да работ€", кахъри се бивши€т учител по английски. ќбаче казва, че и най-жалкото прежив€ване у нас е по-добре от затвора "Ѕарето  ампело", където тр€бва да лежи.

"∆ивотът ми там ще го вземат до една седмица", казва «латко √енев.

 

Ѕоевски е проп€л

"√ол€мо пеене е паднало", казва «латко √енев за олимпийски€ шампион √ълъбин Ѕоевски, който също полежа в Ѕразили€, след като бе хванат с кокаин.

"Ќе може на втора инстанци€ да ти потвърд€т девет години и четири месеца, а да лежиш 2 години. “ам законът позвол€ва да бъдеш освободен предсрочно, след като си излежал 2/3 от присъдата", коментира √енев.

"“ова, което си мисл€т хората в Ѕългари€ за освобождаването, мисл€, че не е близо до истината. Ќе може да те пуснат след 2 години и от затвора направо на летището. ’ората в този бизнес разбират как е станало. Ќе са пари: пеене, пеене, пеене тр€бва да е паднало", предполага √енев.

ќще за: затвор  интерпол  бразили€ ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.