Избиха ми зъбите с… бухалка! Бруталните методи на лихварите Мето и Трайчо

28 октомври 2020 17:05   3 коментара   5124 прочита


Долните ми зъби и горните са избити с метална бухалка, от Методи и от Трайко Стоянов...

Това разказва Иван Борисов, една от жертвите на бруталната банда от лихвари, за която се заговори в една от последните акции на ГДБОП и Специализираната прокуратура в столицата.

Мъжът закъснял с вноските си по кредита и чрез частен съдебен изпълнител двамата му взели къщата, пише Glas.bg

Оказва се, че ударната група на ромските барони Мето и Трайчо пребивала жестоко и отнемала насилствено имоти от хора, на които давали заеми. И не само - присвоявали чужди социални помощи и търгували с дрога.

Престъпната им банда беше разбита в началото на октомври, при мащабна спецоперация.

По данни на разследващите, в продължение на 6 години, арестуваните са се занимавали с лихварство, пребивали са длъжници, отнемали са насилствено имоти и са пласирали дрога в няколко столични квартала. Помогали им полицаи и ЧСИ-та. Има данни, че са печелили и от бизнес с проститутки.

"Те са се занимавали буквално с всичко, което генерира неправомерен доход", заяви пред Нова тв Валентина Маджарова, административен ръководител на Специализираната прокуратура.

Сочените за тартори на групата - Мето и Трайчо имали заложни къщи и фирми за бързи кредити, в няколко столични квартала. За да получат заем, клиентите им трябвало да им прехвърлят жилищата си.

"Когато имаш нужда от кредит, пари, дават дребна сума, но при условие, че си прехвърлил имота на тяхно лице, за да ти отпуснат желаната сума. И вече владението на имота е в техни ръце, независимо дали ще си издължиш кредита или не. Когато дойде срока да си погаси, те му казват, че е изгорял имотът", разказва един от потърпевшите, пожелал анонимност.

"Едно момче отиде при тях и казва, залагам си апартамента, искам 5 000 лв., да си купя такси и да си работя. Те му дават 5000 лв., той си прехвърля апартамента и на другия ден, те го продават тоя апартамент, а момчето продължава да си плаща лихви. И когато разбира, че апартаментът му е продаден, отива там за скандал, обаче те го пребиват и той си млъква", заяви Иван Борисов.

А останалите без жилища са десетки, но от страх, не всички са се оплакали в полицията.


Още за: бой   бухалки   лихвари   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
3 коментара
28 Октомври 2020 18:12 | �������
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ЩЕ ТИ ЕЗБИЯТ НЕ САМО ЗЪБИТЕ А И ГЛАВАТА. КАТО ВЗЕМАШ ПАРИ А НЕ ГИ ВРЪЩАШ. КАКВО ОЧАКВАШ ДА ТИ ДАВАТ МЕДАЛ ЛИ. НОТАРИУСИТЕ СА ЗА ТОВА ТЕ СА СИ ВЪРЗАЛИ ГАЩИТЕ А ТИ НЕ ЧЕТЕШ ЛИ ПЕДИ ДА ПОДПИШЕШ. НЕ ТЪРСИ ОПРАВДАНИЕ.


29 Октомври 2020 15:54 | Амадеус
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

С премиер като нашия какво мислите че тия двамата ще налагат длъжниците с писалки!


29 Октомври 2020 15:54 | Амадеус
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

С премиер като нашия какво мислите че тия двамата ще налагат длъжниците с писалки!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар