Искат КПКОНПИ да провери доходите на членовете на Комисията по хазарта  

28 януари 2020 08:15   4151 прочита


"Още в рамките на тази седмица народните представители от НФСБ ще внесем сигнал до КПКОНПИ, с който ще искаме да бъде проверено имущественото състояние на членовете на Комисията по хазарта", съобщи зам. -председателят на НФСБ и шеф на парламентарната антикорупционна комисия Борис Ячев. 

Искането към оглавяваната от Сотир Цацаров антикорупционна комисия ще бъде да се провери имущественото състояние както на този състав на Комисията по хазарта, така и на предишните три състава, от 2015 година насам. 


 
"Защото, съгласно чл. 6 от Закона за противодействие на корупцията ръководството и членовете на тази Комисия по хазарта са задължени да подават декларации за имуществото и за конфликт на интереси. Трябва да бъде проверено от КПКОНПИ дали декларираното от тях имущество отговаря на онова, което те имат като приходи“, посочи Борис Ячев. 

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов заяви на редовното правителствено заседание, че "ако докладът, който прави Агенцията за държавна и финансова инспекция в Комисията по хазарта е верен, ще имат проблем много хора". 

Борисов заяви, че на неговото бюро е имало доклад на АДФИ, в който се казва, че са засечени разлики от неплащане на такси за стотици милиони. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар