Фризьорката, крала от домовете на приятели, отива на съд

12 август 2022 14:24   5509 прочита


Фризьорката Мария Сулева, която е обвинена в грабеж на два апартамента в Пловдив, се появи в съда. Тя пристигна заедно със своя адвокат Слав Даскалов.

Припомняме, че много нейни приятели се свързаха с GlasNews.bg, след като разбраха за стореното от нея и я припознаха като крадец. Близки, с които Мария се познавала от дълги години сигнализираха, че през времето на познанството си с нея, са загубили мистериозно ценности и пари. Те така и не са се усъмнили в потенциален извършител и сигнали до полицията не са подавали.

Междувременно в раницата, която носела със себе си по време на обира в „Кючук Париж“, са открити и други връзки ключове. Все още не е ясно чии са те, но се предполага да са на следващата жертва на посегателствата на Сулева.

По информация на GlasNews.bg Мария към момента не разполага с кола. Забелязани са обаче, двама мъже в сив автомобил, които са я взимали след работа. Предполага се, че е възможно те да имат отношение с дейността на фризьорката.

За Мария е известно, че е работила като помощник във фризьорски салон в гр. Пловдив. Там се запознала с колежката си – козметичка, която живеела заедно със семейството си и брат си в апартамент в район „Южен“. Срещу тях се намирало жилището на нейната баба. Сулева решила да извърши кражба на двете места и се сдобила с ключове от входните врати.

На 6 август 2022 г., вечерта, Мария привела плана си в изпълнение. Първо влязла в апартамента на колежката си, която отсъствала от дома, и оттам отнела 1500 лева, множество златни накити, украшения за коса, перука и др. вещи. Всичко поставила в раницата си и се насочила към второто жилище. Отключила го и светнала лампата в една от стаите, откъдето взела 150 лева, личен почетен знак, златни накити и др. вещи. През това време към дома си се прибирал брата на колежката й, който видял осветената стая, а знаел, че баба му през това време отсъства, защото е на почивка. Бил подаден сигнал в полицията, като пристигналите на място екипи влезли в жилището. При обход в апартамента те установили Сулева, която се била скрила в гардероба заедно с раницата с отнетите пари, златни украшения и др. вещи. За да не я разпознаят, тя си била сложила перука, маска и ръкавици. Мария е била задържана. 

По бързото производство са извършени множество действия по разследването.

 

 


Още за: адвокатка   кражби   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар