Фейсбук разкрива убийствата на Дарина и малката Никол

11 декември 2019 14:27   5919 прочита


Мотивът на Викторио Александров да убие половинката си Дарина Министерска и бебето им Никол се крие в чатове във фейсбук. Това твърди подсъдимият за двойното убийство, стана ясно от искане на защитата му. Вчера в Софийския градски съд започна процесът срещу бившия сотаджия за разстрела на приятелката му и едногодишната им дъщеричка, видя "България Днес". Почернените родители за първи път се срещнаха очи в очи с килъра след зверското престъпление на 29 октомври м.г. Ваня и Георги Министерски бяха попарени и на влизане, и на излизане от съдебната зала.

По време на конвоирането на убиеца към залата Викторио обвини пред журналисти бившия си тъст в педофилия. "Направихте един педофил национален герой. Проверете Георги Министерски и ще разберете." След края на разпоредителното заседание Викторио се обръща към бащата на убитата от него Дарина. "Идвам! Идвам!", му казва килърът с презрителна усмивка, докато излиза под конвой и с пранги на ръцете и краката.

Близки до семейство Министерски се намесват и казват на съда за заплахите, но по думите им съдия Иван Коев им отвръща, че заседанието е приключило. Скърбящите родители заявяват, че не могат да гадаят какво иска да каже "един психопат". Запитани от репортер на вестника, Ваня и Георги отговориха, че още не са обмислили дали ще подадат сигнал за заплахите от бившия им зет. Двамата бяха конституирани като граждански ищци. С молбата си те искат общо 500 хиляди лева като неимуществени вреди от загубата на дъщеря си и внучката си.

Душманинът Викторио настоя за две нови доказателства и разпит на допълнителни свидетели. Според защитата във фейсбук се крие мотивът за престъпленията. Адвокатите искат магистратите да получат достъп до профила на Дарина в социалната мрежа. По техни данни от чатовете на 23-годишното момиче от последните два месеца преди смъртта й може да се извлече важна информация за отношенията й с Викторио. Още след зловещото убийство на Дарина в столичния жк "Надежда" става ясно, че отношенията й с Викторио са влошени. По всяка вероятност с разкриването на разговорите килърът ще се опита да прехвърли вината за краха на връзката върху Дарина, коментират запознати.

По думите им не е изключено той да й припише и изневяра. С другото си искане убиецът Викторио се опитва съвсем да очерни паметта на жертвата си. Той настоява да се провери дали Дарина наистина е била служител на фирма "Белшанс", или се е водила фиктивно на работа. С това се стреми да докаже, че той е издържал семейството, а Дарина не е полагала грижи. В своя защита Викторио моли магистратите да разпитат още четирима свидетели, посочени от него. Двама от тях са майка му Лидия и баща му Детелин.

Дали исканията на подсъдимия ще минат, ще стане ясно след разпита на всички други свидетели по делото. Съдът остави произнасянето си за тогава.С поставяне началото на процеса магистратите решиха той да върви по общия ред. Викторио Александров и защитниците му поискаха съкратена процедура. Той е сред първите подсъдими, които не могат да се ползват от намаляване на присъдата за признаване на вина. Затова адвокатите поискаха съкратен процес без разпит на свидетели и вещи лица.

Юристите, които бранят интересите на почернените родители, се възпротивиха. Те посочиха, че трябва да се изясни цялата истина за това какво се е случило във фаталния ден.Така на първото заседание на 22 януари ще бъдат разпитани първите 12 свидетели. Сотаджията отговаря за смъртта на Дарина и малката Никол, както и за принуда към таксиджията Петьо Павлов. Шофьорът изненадващо отказа да се конституира като пострадал и обяви, че няма претенции.

Той е бил ударен по главата от Викторио с дръжката на пищова му. "Прави каквото ти казвам, за да живееш", казал му Викторио и му взел телефоните. По всяка вероятност таксиметровият водач ще е сред първите свидетели. Той ще трябва да разкаже как е возил убиеца с детето. След като са оставени край Долни Богров, бащата тегли куршума на малкото момиченце.Пред разследващите той обяснява, че не си спомня какво се е случвало във фаталния ден. Според защитата му във всеки един от разпитите си е признал за стореното или поне не е отрекъл. Дали ще направи това и пред Темида, ще се разбере по време на делото. Близките на убитите се надяват той да получи доживотен затвор.

Видимо отслабнал се появи Викторио Александров в Софийския градски съд. Сигурно е свалил поне 20-30 кила, даже дънките му падат, отбелязаха присъстващите. Така му се пада, вероятно зад решетките има кой да му отмъсти, подмятаха приятели на жертвите. Бившите им сватове - роднините на убиеца, дойдоха да го подкрепят в съда, но запазиха пълно мълчание.


Още за: фейсбук   Никол   дарина   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар