Ето кого е трябвало да ликвидират наемните убийци с Ролс-Ройса?

26 януари 2020 07:01   10192 прочита


Стана ясна каква е била задачата на двамата тежко въоръжени грузинци с автомати, бомби и боеприпаси, които бяха арестувани при спецакция в София. Те са имали за цел да ликвидират бизнесмените Цветомир и Боян Найденови, научи от свои източници Novini. bg. 

Припомняме, двамата наемни убийци бяха задържани след зрелищно преследване с Ролс-Ройс в столицата. При операцията трети грузинец от килърите е успял да избяга от органите на реда и все още се издирва. Проверява се и дали чужденците са участвали и в други престъпления. 

 След задържането на двамата грузинци адв. Явор Хайтов е бил в следствието, за да ги представлява и освободи, разбра още Novini. bg. Припомняме ви кой е адвокат Явор Хайтов: 

Той е роден на 22 ноември 1969 г. Завършил е юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Беше заместник на вътрешния министър Емануил Йорданов във втория кабинет "Костов". Като зам. -министър Явор Хайтов отговаряше за полицейското дознание и търговските дружества на МВР. 

Адвокат Хайтов е изключително близък до „Нове холдинг“ и един от най-доверените адвокати до Васил Божков. NOVINI. BG припомня, че премиерът Бойко Борисов преди началото на заседанието на Министерски съвет тази седмица съобщи новината за акцията и похвали МВР за проведената акция. Тогава от думите му стана ясно, че органите на реда са преследвали въоръжени бандити, които се придвижвали с Ролс-Ройс. "Не бях виждал в Ролс-Ройс да се движат. Никой не очаква от Ролс-Ройс да го нападнат", каза Борисов. сн. Факти бг 

В края на миналата година братята Цветомир и Боян Найденови сигнализираха нееднократно в свои интервюта, че Васил Божков ги е заплашвал директно с думите "ще ви ликвидирам заедно с Кирил Домусчиев като Манол Велев, Йордан Динов и Тони Наумов". Причина за заканите и заплахите на Божков е отказа на братя Найденови да му прехвърлят компанията си Efbet. 

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар