Ексклузивни новини за жестокото убийство на бизнесмен в София

22 февруари 2020 11:03   27839 прочита


Разследва се евентуално дали няма връзка с наркосредите

Все още няма подробности за жестокото убийство, което бе извършено снощи в столичния квартал "Фондови жилища". До този момент е ясно, че 48-годишният мъж, който е бил застрелян в главата, има транспортен бизнес.

Бил е разследван за въоръжен грабеж и притежание на боеприпаси. Източници на БЛИЦ от полицията разкриват, че се проверява версията дали не е бил свързан с известен от миналото бизнесмен, притежаващ фирма за таксиметрови превози и няколко нощни клуба. Разследва се и евентуално дали няма връзка с наркоструктурите.

Огледите на местопрестъплението сочат, че мъжът е бил причакан пред дома си, докато паркира колата си и се прибира към входа. След това е ликвидиран с един изстрел в главата. Убийството е станало пред входа на бл. 43 в квартал "Фондови жилища". Сигналът за него е подаден в 20. 46 ч от хора, натъкнали се на мъжа. Спешна помощ е пристигнала 10 минути по-късно, но лекарите само констатират смъртта на мъжа.

Имал е сериозна кръвозагуба. Това не е първото разчистване на сметки сред представителите на криминалните структури от Своге. През май 2014 бе ликвидирана знакова фигура от наркобизнеса - Красимир Гочев - Шмид. Интересното е, че малко, преди да бъде убит, Шмид дава интервю и разказва, че е поръчан от Любо Къдравия, а убийството му трябвало да се изпълни от грузинец. Името му се спрягаше като един от играчите на наркопазара в Люлин, Надежда, Своге и Костинброд. След убийството на Красимир Гочев става ясно, че е бил в конфликт с Йоско Костинбродския твърдят, след като опитва да наложи контрол върху продажбата на наркотици.

Ликвидирането на Шмид е сходно с това на бизнесмена от Своге, извършено снощи. Малко преди 22 часа Красимир Гочев – Шмид е тръгнал към дома си. Убиецът го е причакал близо до гаража на къщата му. След като Гочев е паркирал и е излязъл от колата си, куршумите са го застигнали. Шмид е загинал на място, а нападателят му е успял да избяга незабелязано.

Blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар