Дъщери искат по 200 000 лв. кръвнина от баща им, убил майка им

14 април 2018 10:14   3682 прочита


Двете дъщери на убитата Катя Генова са поискали да им бъде изплатена кръвнина от по 200 000 лв. от баща им Георги Генов, който по особено жесток и мъчителен начин закла майка им на 2 септември миналата година на улица в родния й град Пещера.

Майката на убитата Катя претендира за същата сума от извършителя, който застана пред Окръжния съд в Пазарджик за хладнокръвното убийство. Това стана ясно по време на първото заседание по делото, на което магистратите конституираха като граждански ишци двете деца на убитата и нейната майка. За повдигнатото обвинение Георги Генов може да бъде осъден на лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна.

Делото обаче ще се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, при което присъдата се намалява с една трета. 41-годишната Катя Генова беше убита на оживена улица в Пещера около 19,30 часа на 2 септември, докато се прибирала от работата си в Пазарджик към дома на майка си в родопското градче. Тялото й бе намерено, прободено над 10 пъти с нож, от случайни минувачи, които подали сигнал до полицията.

На място бяха изпратени полицейски екипи и линейка, но жената издъхна от раните си въпреки усилията на лекарите да я спасят. По първоначална информация Георги причакал съпругата си, с която били разделени, за да я принуди да се върне в жилището им в Пазарджик. След като намушква смъртоносно жена си нападателят успя да избяга и бе обявен за издирване, като бяха разпространени негова снимка и на колата, с която се предполага, че си е тръгнал от местопрестъплението.

В издирването му бяха включени и сили на Министерството на отбраната. Няколко дни по-късно беше намерен във вилата на родителите си край с.Мухово, където бе открит и окървавения нож, с който Генов е убил жена си. Когато се яви за гледане на мярката за неотклонение в съда Георги беше почти неадекватен и само повтаряше „ Не знам какво да кажа, нямам думи“, едва тогава осъзнавайки какво е извършил./monitor.bg/

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар