Директорката на ловешката ясла на ужасите със своя версия за тормозеното детенце

12 декември 2019 11:37   6836 прочита
кадър: bTV
кадър: bTV


кадър: bTV

Прокуратурата разследва насилие над двегодишно дете в ясла в Ловеч. Случката се е разиграла преди 2 месеца. На втория ден, в който момиченцето посещава яслата.   „На първият ден беше добре, на втория ден се разстрои”, разказва пред bTV Маргарита, която се усъмнила, че нещо не е както трябва, след като детето започнало да плаче при опита й да го изкъпе и не позволило да бъде съблечено.  

„Изпадна в истерия”, спомня си майката, която забелязала синина на дясното рамо на дъщеря си.     По съвет на педиатър Маргарита завела дъщеря си на съдебен лекар, според чиито заключения нараняването е причинено от насилие, притискане или удар с тъп предмет.   Междувременно поведението на момиченцето ставало все по-асоциално, плашело се от всички и плачело.   След като получила заключенията на съдебния лекар,  майката се срещнала с директорката на яслата, която помолила да провери случая.   „Искам да уточня, че обвиненията не са към цялата ясла „Патиланци”, а към определен човек там”, заяви майката,   В „Тази сутрин” по телефона своята версия разказа и директорката на детската ясла Магдалена Баева.

  „Тези кръвонасядания може да са получени навсякъде”, заяви Баева, която е категорична, че в нейната ясла работят професионалисти и тя е контролирала през цялото време техните действия с новите деца.   Директорката на детска ясла „Патиланци” каза, че през цялото време е била във връзка с Маргарита и е изпращала снимки на дъщеричката ѝ вайбър, за да ѝ покаже как е, защото знае, че първите дни в яслата и децата, и родителите се тревожат.   След разговора ѝ с Маргарита, директорката е поискала писмени обяснения от всички служителки и според тях по тялото на момичето не са били забелязани синини.  

Освен това, според Баева, майката е оставяла дъщеря си и при други хора, които да я гледат, така че тези синини може да са получени там.   Маргарита Стоянова обаче отрече да е получавала съобщения и снимки от директорката на вайбър и призова да ги покаже къде са.   Що се отнася до гледането на дъщеря ѝ от чужди хора, то тя я взима със себе си на работа и там в грижите за нея ѝ помага нейната приятелка, с която работи, защото дете ѝ не иска да ходи на ясла и плаче.   Общината се е самосезирала  за случая и е назначила вътрешна проверка в детската ясла.

 


Още за: дете   директорка   тормоз   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар