Делото за убийството на Милена продължава, ще даде ли обяснения Илиян Рангелов?

24 януари 2020 11:08   2636 прочита


Преди месец се навършиха три години от жестокото посегателство

Делото срещу Илиян Рангелов, осъден на две инстанции за убийството на Милена Динова в пловдивското село Куртово Конаре, продължава в Окръжен съд. По време на заседанията ще бъдат разпитани и останалата част от свидетелите в списъка за призоваване.

Все още соченият за убиец на Милена – Илиян Рангелов не е дал обяснения за фаталният 28 декември 2016 година. До момента близки на младата жена и нейни колеги са дали сведения около случилото се. Предстои изслушването и на вещите лица. Делото се гледа за втори път в Окръжен съд.

Причината за новото разглеждане на делото се оказа съществена, но отстранима грешка, допусната още в първа инстанция. Решението дойде в средата на миналата година след решение на ВКС. Още от разпоредително заседание Илиян Рангел заяви за пореден път, че е невинен и не призна фактите и обстоятелствата по случая.

Преди месец се навършиха три години от жестокото убийство, станало в пловдивското село Куртово Конаре. Три години без Милена, убита от любов: Болка, липса на присъда и без признание на вина Както TrafficNews разказа, убийството стана през декември 2016 година. В нощта на инцидента Илиян Рангелов настигнал половинката си - Милена, повалил я на земята и забил нож в сърцето.

След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите. Два дни преди да я прободе с нож в сърцето, Рангелов й подарил годежен пръстен. Часове след убийството, сам е направил пълни самопризнания. Илиян Рангелов е с мярка за неотклонение задържане под стража.


Още за: дело   убийство   милена   съд   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар